DND Gospić, AKTIVNOSTI ZA DJECU U BOLNICI

„ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI“ - 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Objavljeno: 24 06 2019 10

Dana 17.5. naše cure, Irena i Tamara otputovale su u Zagreb u Muzej Mimaru povodom 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Dana 17.5. naše cure, Irena i Tamara otputovale su u Zagreb u Muzej Mimaru povodom 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila se na dolasku. Pozvala je prof. dr. sc. Aidu Salihagić Kadić , predsjednicu Saveza društva „Naša djeca“  da nam se obrati s nekoliko riječi, a nakon nje su nas pozdravili i predstavnici iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike, Ministarstvo zdravstva i Grada Zagreba. Nakon obraćanja uslijedila je promocija priručnika „ dijete u bolnici“ – bolnice koje promiču zdravlje. Glavni urednik je prof. dr. sc. Josip Grgurić, član Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ te su uslijedili isječci i recenzije od prof. dr. sc. Aide Mujkić i prof. dr. sc. Anke Jurčić Lozančić.

Organizirana su i 2 panela.
Tema 1. panela bila je Zdravstveni i psihološki aspekti hospitalizacije djece, a moderatorice su bile Višnja Biti (novinarka i bacc. med. tech. Milka Valpotić. Podteme su bile: Bolnica bez boli, Psihološke i ostale reakcije djeteta na hospitalizaciju, Sigurnost djeteta u bolnici, Dnevne bolnice u pedijatriji te Primarna zaštita zdravlja djece. Gošće koje su nam pričale o izabranim temama su bile: prim. dr. sc. Diana Butković, dr. sc. Marina Grubnić ( prof. psihologije i roditeljska iskustva), prim. mr. sc. Marija Hegeduš Jungvirth te prof. dr. sc. Milivoj Jovančević.

Tema 2. panela bila je Igra, obrazovanje i volonteri u bolnici, a moderatorice su bile mr. Ivanka Gregurinčić (socijalni pedagog, koordinatorica programa podrške u KBC Rebro Zagreb i prof. Snježana Krpes (tajnica Saveza DND-A Hrvatske). Podteme su bile: Igra i vrtić u bolnici, Škola u bolnici, Volonterski programi u bolnici i programi Saveza DND-a Hrvatske te Filantropija za djecu u bolnici. Gošće koje su nam pričale o izabranim temama su bile: mag. pead. Soc. Alma Rovis Brandić ( viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje i iskustva djece), dr. med. Sanja Predavec ( voditeljica službe za organizaciju i primarne zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravstva) i Mladenka Majerić ( izvršna direktorica Crvenih nosova.

Naučili smo dosta novih stvari te se povodom toga veselimo novom pozivu.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.