Objavljeno: 24. 06. 2019 - 2:10
„ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI“ - 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Dana 17.5. naše cure, Irena i Tamara otputovale su u Zagreb u Muzej Mimaru povodom 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila se na dolasku. Pozvala je prof. dr. sc. Aidu Salihagić Kadić , predsjednicu Saveza društva „Naša djeca“  da nam se obrati s nekoliko riječi, a nakon nje su nas pozdravili i predstavnici iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike, Ministarstvo zdravstva i Grada Zagreba. Nakon obraćanja uslijedila je promocija priručnika „ dijete u bolnici“ – bolnice koje promiču zdravlje. Glavni urednik je prof. dr. sc. Josip Grgurić, član Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ te su uslijedili isječci i recenzije od prof. dr. sc. Aide Mujkić i prof. dr. sc. Anke Jurčić Lozančić.

Organizirana su i 2 panela.
Tema 1. panela bila je Zdravstveni i psihološki aspekti hospitalizacije djece, a moderatorice su bile Višnja Biti (novinarka i bacc. med. tech. Milka Valpotić. Podteme su bile: Bolnica bez boli, Psihološke i ostale reakcije djeteta na hospitalizaciju, Sigurnost djeteta u bolnici, Dnevne bolnice u pedijatriji te Primarna zaštita zdravlja djece. Gošće koje su nam pričale o izabranim temama su bile: prim. dr. sc. Diana Butković, dr. sc. Marina Grubnić ( prof. psihologije i roditeljska iskustva), prim. mr. sc. Marija Hegeduš Jungvirth te prof. dr. sc. Milivoj Jovančević.

Tema 2. panela bila je Igra, obrazovanje i volonteri u bolnici, a moderatorice su bile mr. Ivanka Gregurinčić (socijalni pedagog, koordinatorica programa podrške u KBC Rebro Zagreb i prof. Snježana Krpes (tajnica Saveza DND-A Hrvatske). Podteme su bile: Igra i vrtić u bolnici, Škola u bolnici, Volonterski programi u bolnici i programi Saveza DND-a Hrvatske te Filantropija za djecu u bolnici. Gošće koje su nam pričale o izabranim temama su bile: mag. pead. Soc. Alma Rovis Brandić ( viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje i iskustva djece), dr. med. Sanja Predavec ( voditeljica službe za organizaciju i primarne zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravstva) i Mladenka Majerić ( izvršna direktorica Crvenih nosova.

Naučili smo dosta novih stvari te se povodom toga veselimo novom pozivu.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve