Objavljeno: 28. 06. 2021 - 9:52
“Upoznajemo svoj grad”, “Moja grad kroz dječji objektiv”  i  “Kratke crtice moga grada”- radionice za djecu

U subotu 26.6.  i u nedjelju 27. 6. 2021. proveli smo prve dvije aktivnosti za djecu u sklopu projekta „Gospić u očima djece“.

U sklopu aktivnosti "Upoznajemo svoj grad" djeca su sudjelovala u dvodnevnom razgledavanju znamenitosti pod stručnim vodstvom povjesničara Ivana Brlića, koji je djecu na zanimljiv način naučio o znamenitostima grada i okolice, za koje djeca, kako sama kažu nisu znala. Djeca su naučila ponešto o svim lokacijama koje smo posjetili: Jasikovac, gdje se igrao prvi tenis, lokaciju kule age Snekovića gdje na nastao grad Gospić, Murkovića mlin, staru gimnaziju, sada mjesto obrazovanja budućih učitelja, rodnu kuću Ante Starčevića, trg Stjepana Radića, Balinovac, Staru Pilu u Brušanima, zid kod Pučkog otvorenog učilišta, značajan po slici Miroslava Kraljevića, Lički Osik, trg Nikole Tesle. Na svakoj lokaciji djeca su imala zadatak pronaći „blago“ – predmet povezan za lokaciju. Nakon pronalaska predmeta, Ivan je djeci ispričao zanimljivosti.

Uz upoznavanje grada i okolice povezali smo i radionicu dokumentiranja „Kratke crtice moga grada“ i fotografiranja "Moj grad kroz dječji objektiv" u  sklopu koje su djeca sudjelovala u snimanju kadrova. Djeca su unaprijed dobila tekst a Josip je snimao cijeli scenarij. Jako smo se lijepo zabavili. Djeca su odlično odradila zadatak. Svi zajedno smo bili oduševljeni dječjoj spontanoj glumi. Iste snimke Josip će montirati u kratke crtice i dokumentarni filmić te ćemo isti predstaviti nakon odrađenih aktivnosti. Svaka lokacija koju smo posjetili i snimili montirat će se kao kratki video kojeg ćemo na mjesečnoj bazi objavljivati na našim službenim stranicama, web stranici, Facebook stranici a podjelit ćemo ih i sa lokalnim medijima! 

Aktivnosti s djecom našeg projekta "Gospić u očima djece" financira Grad Gospić kroz Javni poziv za sufinanciranje programa, projekata, i manifestacija u području djece, mladih i zajenice.  

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve