Objavljeno: 08. 12. 2023 - 7:36

U utorak, 5. prosinca 2023. u organizaciji Društva „Naša djeca“ grada Gospića imali smo čast ugostiti vrhunskog stručnjaka dr. sc. Ranka Rajovića. Ranko Rajović specijalist je interne medicine, magistar neurofiziologije, doktor sportskih znanosti te kreator NTC sustava učenja koji se provodi u preko 20 zemalja Europe. Predavanja pod nazivom „Odrastanje u digitalnom dobu“ održano je u OŠ dr. Jure Turića, koja nam je bila partner i domaćin. Jedno predavanje namijenjeno je odgojno – obrazovnim stručnjacima, dok je drugo bilo za roditelje. Svjesni važnosti rane intervencije u odgoju i obrazovanju, te sve većeg utjecaja modernog vremena i digitalnog doba, od velike važnosti je da svi skupa pokušamo slijediti savjete koje smo dobili od dr. Rajovića, educiramo se i pomognemo da naša djeca imaju priliku izrasti u zdrave i funkcionalne mlade ljude. O štetnosti ekrana svi već mnogo znamo, no način na koji nam je to dr. Rajović prezentirao nagnao nas je na dodatno razmišljanje i dao nam vjetar u leđa da pokušamo potaknuti promjene i u načinu poučavanja i u načinu odgoja djece.

Ispred grada Gospića predavanju je prisustvovala pročelnica gradskog upravnog odjela, Ivana Kaleb Asić, dok je ispred Ličko-senjske županije prisustvovala zamjenica župana, Jasna Orešković Brkljačić.

Predavanja su financirana u sklopu projekta „Biram zdravi stil života“, a davatelj sredstava je Ličko-senjska županija. Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima koji su se odazvali, davatelju sredstava kako bi organizirali jedno ovakvo događanje, Ličko – senjskoj županiji i veliko hvala dr. Rajoviću, koji je pronašao vremena kako bi nas osobno posjetio i održao jedno od brojnih predavanja.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve