Objavljeno: 10. 10. 2023 - 12:06

Dječji tjedan je iza nas, trajao je od 2.10. do 8.10. 2023.

U ovom tjednu sve aktivnosti podređene su djeci. Uz moto tjedna: „Ljubav djeci prije svega“ ovogodišnja tema bila je VJEŠTINA.Europska komisija je 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina.

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića za djecu je pripremilo: Bajkaonicu „Priča o čudesnom dječaku“ i  radionicu „Mali znanstevnici“. Osim aktivnosti koje smo pripremili djeci, tradicionalno,  prvi dan Dječjeg tjedna u centru grada uz predstavnicu Grada Gospića, Lidiju Mlinarić, postavili smo dječju zastavu.

Također tradicionalno, predstavnice DND-a Gospić posjetile su i Dječji odjel Opće bolnice Gospić i prigodno uručile poklone. Kao i svake godine, djelatnice Odjela zaista se lijepo potrude oko dočeka te im se i ovoga puta zahvaljujemo na tome. Osim Društva „Naša djeca“ grada Gospića, ove godine u obilježavanju Dječjeg tjedna uključile su se i odgojno-obrazovne ustanove na području grada te i druge kulturne ustanove.

Zato ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji: Dječjem vrtiću „Pahuljica“ Gospić s područnim vrtićima u Karlobagu, Ličkom Osiku i Perušiću, zahvaljujemo se osnovnim školama: OŠ dr. Jure Turić, OŠ dr. Franje Tuđmana i OŠ dr. Ante Starčevića. Zahvaljujemo se Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ Gospić, Kulturno informativnom centru Gospić, te Odjelu za nastavničke studije u Gospiću.

 
 
  Novosti - Sve