Objavljeno: 28. 10. 2017 - 6:45
Minute razonode

PREDSTAVLJANJE PROJEKATA

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića u četvrtak 17. siječnja 2019. održalo je konferenciju za javnost. Ovom prilikom DND je svim nazočnima predstavio niz projekata koji će se odvijati u 2019. godini, a jako su značajni za unapređenje rada Udruge.

Po prvi puta DND je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osigurao sredstva za provedbu projekta „Minute razonode“ i „CAP za sigurnije odrastanje“. Svaki zasebno aplicirani su na natječaje koje je isto Ministarstvo raspisalo u prvoj polovici 2018. godine.

Iznimno smo sretni i ponosni na ova  dva projekta. Ovom prilikom detaljno ćemo reći o svakom:

Projekt „Minute razonode“ smišljen je i napisan s ciljem aktivnog i zdravog sudjelovanja djece u izvanškolskim aktivnostima, odnosno sudjelovanje djece u kreativnim, plesnim i društvenim aktivnostima u cilju poboljšanja i sudjelovanja u socijalnim situacijama djece koja žive u gradu Gospiću.

Cilj ovog projekta je prvenstveno unapređenje i zaštita prava djece i aktivna podrška obitelji, kao i podrška zaposlenim roditeljima u lokalnoj zajednici osiguravajući djeci dodatnu skrb i kvalitetno organizirane aktivnosti. Osim toga cilj je uključivanje i aktivna participacija djece u lokalnoj zajednici.

U okviru ovog projekta, DND je osigurao tri aktivnosti za djecu, u kojima su djeca izravni korisnici:

  1. Plesna skupina Ritmix
  2. Likovna radionica
  3. Igraonica

Svaka aktivnost nosi svoje zadaće i drugačije oblike rada, stoga svaku aktivnost vodi zaseban voditelj uz veliku pomoć volontera DND-a. 

Osim ovih aktivnosti unutar prostora DND-a, Aktivnosti za djecu u bolnici odvijaju se za djecu na Dječjem odjelu gdje volonteri odlaze i neposredno odrađuju aktivnosti s djecom koja ondje borave.

Aktivnost koja djeluje unutar programa Minute razonode je i Lutkarska skupina „Maslačak i Točkica“ kojoj je cilj priprema i izvedba lutkarskih predstava za djecu. Krajnji korisnik (publika) jesu djeca,  no u radu u pripremanju predstava, održavaju se susreti za volontere.

Sve ove aktivnosti provode se u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem „dr. Ante Starčević“ koji je imao glavnu ulogu u osiguravanju adekvatnog prostora za izvođenje navedenih aktivnosti.  Ovim projektom osigurana su sredstva za opremanje i uređenje samog prostora Igraonice kao i dodatno opremanje skupina koje djeluju u Minutama razonode. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo je ovom projektu 90.000,00 kuna.

  Novosti - Sve