Objavljeno: 27. 10. 2017 - 4:38
LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je koji je Društvo „Naša djeca“ grada Gospića prijavio na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Gradom Gospićem i  Ambidekster klubom iz Zagreba.

Ovim projektom omogućeno je zapošljavanje jedne mlade osobe na mjesto izvoditelja aktivnosti i koordinatora volontera.


Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva.

Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. 

Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske akcije u lokalnoj zajednci. Isto tako, cilj je unaprijediti znanja i vještine organizatora volontiranja u Gospiću te umrežiti dionike i ojačati umreženost dionika u lokalnoj zajednici za promociju i razvoj volonterskih aktivnosti.   

Kroz projekt odrađivat će se različite aktivnosti, poput edukacija za organizatore volontiranja u produčju menadžmenta volonterstva te uvođenju standarda kvalitete za volontiranje, informiranje i motiviranje srednjoškolaca za društveno aktiviranje kroz volonterski angažman. Izradit će se tri programa volontiranja: „Volontiranje u savjetovalištu za malde Boomerang“, „Minute razonode – sadržajno porvođenje slobodnog vremena za djecu i mlade“ te „Mladi ekolozi Like u Akciji“, putem kojih će se volonteri imati priliku educirati za rad s korisnicima a isto tako moći će sudjelovati u različiti aktivnostima u provođenju programa.

Lokalni volonterski centar Gospić KONTAKTI:  099/410-4951 (Tamara) i 098/926 - 4081 (Sanja)

DND Gospić

Dokumenti za preuzimanje

  Novosti - Sve