Objavljeno: 15. 01. 2018 - 2:46
Edukacija Menadžment volontera

Nakon praznika i malog odmora, krenuli smo dalje. Na red je došla edukacija koju smo predstavili i najavili tijekom početne konferencije ali i interno Udrugama koje su iskazale interes da bi sudjelovale na edukacijama.

Radi se o jako važnoj tematici, koja, ukoliko organizacije koje se bave volontiranjem žele dobro i efikasno obavljati poslove volontiranja svakako trebaju znati, Menadžment volontera, a koju  su predstavile naše drage gošće, gospođa Nives Ivelja direktorica Udruge „MI“ iz Splita, ujedno i predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, te Antonija Matković iz Volonterskog centra Split.

Edukaciji su se pridružili organizatori volontiranja Udruge DND Gospić, LU „Lika“, Udruge „Pčelice“ Ličke ekološke akcije, Lokalnog volonterskog centra Gospić, novonastale Udruge za zaštitu životinja „AnimalLika“ te neki od učenika Gimnazije ali i djelatnici Osnovne škole dr. Jure Turić. 

Tijekom petka i subote učili smo i upoznavali se s detaljima Zakona o volonterstvu, Etičkom kodeksu volontera, Pravilnikom o volontiraju, Programu volontiranja, volonterski poslovima, Standardom kvalitete za organizacije ali i detaljno razgovarali o tome što kao organizatori volontiranja znamo, što nam nedostaje te koliko je važno zapravo upoznati se sa svim aktima i dokumentima koji svakoj organizaciji jamči kvalitetu rada ali i bolji standard. 

Dosta smo toga čuli, pojmova koji su nam poznati ali uz pomoć edukatorica postali su jasniji. Jedva čekamo slijedeći susret i nova znanja koja će nam pomoći u radu naših organizacija!

  Novosti - Sve