Objavljeno: 31. 10. 2017 - 9:10
100 ljudi, 100 ćudi

Projekt “100 ljudi, 100 ćudi” Savez društava Naša djeca Hrvatske provodi u partnerstvu s osnovnim školama: OŠ DR. JURE TURIĆA, GOSPIĆ, OŠ LJUBO BABIĆ, JASTREBARSKO, OŠ JOSIP PUPAČIĆ, OMIŠ, OŠ NIKOLA TESLA VINKOVCI i  DRUŠTVOM NAŠA DJECA VINKOVCI. 

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića suradnik je na projektu i također omogućio je našim članovima da prođu edukaciju kako bi mogli provoditi radionice s djecom u školama. 
Projekt je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru “Natječaja prevencija nasilja nad i među djecom i mladima”. 

Sam se projekt realizira putem nekoliko aktivnosti te je provedena edukacija samo jedna od njih. U okviru projekta educirani voditelji će održati niz radionica za djecu i mlade na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti i nenasilnog rješavanja sukoba kako bi se djecu educiralo o važnosti prevencije nasilja. Odgojem za mir i toleranciju izravno se radi na prevenciji nasilnog ponašanja među djecom i vršnjacima, posebice u školskom okružju. Osim radionica za djecu, u školama koje sudjeluju u projektu, postaviti  će se “sandučići” u koje će djeca, izložena nasilju  od strane svojih vršnjaka, moći ostavljati anonimne poruke za odrasle koji im mogu pomoći u rješavanju tog problema.

  Novosti - Sve