PROJEKTI, KLIKNI ZA SIGURNOST

POZIV ZAINTERESIRANIMA za  sudjelovanje u edukativnim  radionicama projekta „Klikni za sigurnost"

Objavljeno: 09 11 2018 58

„Klikni za sigurnost – program usmjeren prevenciji nasilja nad djecom“ kojeg Društvo „Naša djeca“ grada Gospića odrađuje u partnerstvu s Ambidekster klubom iz Zagreba, uz financijsku podršku Grada Gospića.

POZIV ZAINTERESIRANIMA

Za  sudjelovanje u edukativnim  radionicama projekta „Klikni za sigurnost – program usmjeren prevenciji nasilja nad djecom“ kojeg Društvo „Naša djeca“ grada Gospića odrađuje u partnerstvu s Ambidekster klubom iz Zagreba, uz financijsku podršku Grada Gospića.

Radionica

Cybercool- edukacije i aktivizam,

održat će se u četvrtak i petak 15. i 16. 11. u prostoru DND-a u

Kulturno informativnom centru Gospić, Budačka 12

s početkom u 16:00

 

Sudjelovanjem  u  radionicama dobit ćete priliku upoznati se i informirati o prevenciji nasilja nad i među djecom, a koje pridonose zaštiti djece i mladih od različitih pojavnih oblika nasilja. Osim toga, naučit ćete kako prenijeti informacije izravnim korisnicima, djeci. Usvojit ćete metode rada putem interakcijske radionice te ćete isto imati priliku iskoristiti u nekim od radionica za djecu!

Nakon provedenih radionica volonter ima pravo na potvrdu o volontiranju na ovoj volonterskoj poziciji!

 

 

INFORMACIJE ZA PROČITATI!!

 

 

Projektom „Klikni za sigurnost“ – projekt usmjeren prevenciji nasilja nad djecom, pridonosi se zaštiti djece i mladih od različitih pojavnih oblika nasilja nad djecom i mladima (emocionalnog, tjelesnog, seksualnog nasilja nad djecom i mladima uključujući elektroničko nasilje), te prevenciji tjelesnog kažnjavanja (izloženosti nasilju, kao i zanemarivanju i zlostavljanju djece) provođenjem intervencija i umrežavanjem savjetovališnih resursa i dionika u lokalnim zajednicama.

 

Koga tražimo za rad na aktivnostima!

 

Studenti/ice učiteljskog fakulteta
Aktivne volontere
Osobe s razvijenim komunikacijskim i prezentacijskim vještinama
Osobe motivirane za izravan rad s učenicima u razrednim odjelima

 

Što omogućujemo volonterima? 

 

Sudjelovanje na edukaciji za promicanje kulture mira, dijalog, nenasilnog i proaktivnog ponašanja 
Iskustvo provedbe radionica u razrednim odjelima osnovnih škola
Širenje socijalne i profesionalne mreže
Razvoj novih znanja i vještina u području prevencije nasilnih oblika ponašanja
Stjecanje Potvrde o volontiranju

 

Što očekujemo od volontera? 

Sudjelovanje na edukaciji namijenjenu volonterima Cybercool – edukacija i aktivizam

Sudjelovanje u provedbi radionica s korisnicima
Sudjelovanje na mentorskim susretima
Redovito praćenje i izvještavanje o provedbi aktivnosti

 

Kako se prijaviti?

 

Volonter/ka se može prijaviti na mail: dndgopsic@gmail.com

Kao i inbox porukom na Facebook profilu DND-a Gospić

Te izravno na broj telefona:099/410 -4951

 

Svoje prijave možete poslati do utorka 13.11.2018.

U prijavi navedite:

IME I PREZIME, kontakt broj

BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN!

 

 

 

Redni broj

Ime i prezime

Kontakt broj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske