PROJEKTI, KLIKNI ZA SIGURNOST

POZIV ZAINTERESIRANIMA za  sudjelovanje u edukativnim  radionicama projekta „Klikni za sigurnost"

Objavljeno: 09 11 2018 58

„Klikni za sigurnost – program usmjeren prevenciji nasilja nad djecom“ kojeg Društvo „Naša djeca“ grada Gospića odrađuje u partnerstvu s Ambidekster klubom iz Zagreba, uz financijsku podršku Grada Gospića.

POZIV ZAINTERESIRANIMA

Za  sudjelovanje u edukativnim  radionicama projekta „Klikni za sigurnost – program usmjeren prevenciji nasilja nad djecom“ kojeg Društvo „Naša djeca“ grada Gospića odrađuje u partnerstvu s Ambidekster klubom iz Zagreba, uz financijsku podršku Grada Gospića.

Radionica

Cybercool- edukacije i aktivizam,

održat će se u četvrtak i petak 15. i 16. 11. u prostoru DND-a u

Kulturno informativnom centru Gospić, Budačka 12

s početkom u 16:00

 

Sudjelovanjem  u  radionicama dobit ćete priliku upoznati se i informirati o prevenciji nasilja nad i među djecom, a koje pridonose zaštiti djece i mladih od različitih pojavnih oblika nasilja. Osim toga, naučit ćete kako prenijeti informacije izravnim korisnicima, djeci. Usvojit ćete metode rada putem interakcijske radionice te ćete isto imati priliku iskoristiti u nekim od radionica za djecu!

Nakon provedenih radionica volonter ima pravo na potvrdu o volontiranju na ovoj volonterskoj poziciji!

 

 

INFORMACIJE ZA PROČITATI!!

 

 

Projektom „Klikni za sigurnost“ – projekt usmjeren prevenciji nasilja nad djecom, pridonosi se zaštiti djece i mladih od različitih pojavnih oblika nasilja nad djecom i mladima (emocionalnog, tjelesnog, seksualnog nasilja nad djecom i mladima uključujući elektroničko nasilje), te prevenciji tjelesnog kažnjavanja (izloženosti nasilju, kao i zanemarivanju i zlostavljanju djece) provođenjem intervencija i umrežavanjem savjetovališnih resursa i dionika u lokalnim zajednicama.

 

Koga tražimo za rad na aktivnostima!

 

Studenti/ice učiteljskog fakulteta
Aktivne volontere
Osobe s razvijenim komunikacijskim i prezentacijskim vještinama
Osobe motivirane za izravan rad s učenicima u razrednim odjelima

 

Što omogućujemo volonterima? 

 

Sudjelovanje na edukaciji za promicanje kulture mira, dijalog, nenasilnog i proaktivnog ponašanja 
Iskustvo provedbe radionica u razrednim odjelima osnovnih škola
Širenje socijalne i profesionalne mreže
Razvoj novih znanja i vještina u području prevencije nasilnih oblika ponašanja
Stjecanje Potvrde o volontiranju

 

Što očekujemo od volontera? 

Sudjelovanje na edukaciji namijenjenu volonterima Cybercool – edukacija i aktivizam

Sudjelovanje u provedbi radionica s korisnicima
Sudjelovanje na mentorskim susretima
Redovito praćenje i izvještavanje o provedbi aktivnosti

 

Kako se prijaviti?

 

Volonter/ka se može prijaviti na mail: dndgopsic@gmail.com

Kao i inbox porukom na Facebook profilu DND-a Gospić

Te izravno na broj telefona:099/410 -4951

 

Svoje prijave možete poslati do utorka 13.11.2018.

U prijavi navedite:

IME I PREZIME, kontakt broj

BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN!

 

 

 

Redni broj

Ime i prezime

Kontakt broj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISTAKNUTI SADRŽAJI

KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
poziv na upis u aktivnosti
Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i ove godine poziva svu zainteresiranu djecu da se uključe u aktivnosti koje slijede. U periodu od 2.10. pa do 14.10. zainteresirana djeca i roditelji zainteresirane djece se mogu prijaviti na aktivnosti
DARIVANJE PRVAŠIĆA 2019/2020
Nova školska godina 2019./2020. je počela! S njom i nove uzbudljive pustolovine malih prvašića. Da prvi dan bude još veseliji, DND Gospić po četvrti puta za redom pripremio je vesele poklone!
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.