Objavljeno: 02. 12. 2018 - 8:51
Budi najjača karika u lancu nenasilja

U školskoj godini 2018./2019. Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i škole opet surađuju i to na preventivnim programima. Jedan preventivni program je i Klikni za sigurnost – program usmjeren prevenciji nasilja nad djecom a namijenjen je učenicima petih odjela. Osim učenika, program obuhvaća i roditelje djece te se i njih uključuje u informativnu radionicu.

Projekt se održava uz financijsku pomoć Grada Gospića, a u partnerstvu s Ambidekster klubom iz Zagreba, koji je ujedno i pokretač ove priče te u suradnji s OŠ dr. Jure Turića, Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana, Lički Osik, te OŠ dr. Ante Starčevića, Pazarišta/Klanac

Do sada je  odrađen niz informativnih radionica s djecom, Budi najjača karika u lancu nenasilja, tijekom kojih su se djeca upoznala s definicijom i terminima nasilje i zlostavljanje, kao i vrstama i oblicima nasilja. Osim termina i definicija, učenici su upoznali mogućnosti i načine rješavanja potencijalno opasnih situacija, kao i kome se obratiti ukoliko se nađu u sličnim situacijama.  Učenici već imaju dosta znanja o pojmovima koje su na radionici slušali, stoga smo im veću pozornost skrenuli na nasilje koje se događa putem Interneta, kao i na govor mržnje. Pojašnjeno im je što se sve može, i na koje se načine može, putem Interneta, nekome učiniti, te do kojih mjera potencijalna poruka, prijeteća ili ružna može doći. Pažnju smo im skrenuli na bitne informacije, ukoliko dođe to slične situacije, te smo ih informirali što sve moraju napraviti u slučaju da dobiju prijeteću ili ružnu poruku.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve