MINUTE RAZONODE

Minute razonode

Objavljeno: 28 10 2017 45

Projekt MINUTE RAZONODE namijenjen je djeci - kako na najkvalitetniji način iskoristiti slobodno vrijeme djece.

Minute razonode projekt je koji je Društvo „Naša djeca“ prijavilo na natječaj Grada Gospića, kojeg fiancira Grad Gospić.

Što se radi u minutama razonode?

Ovaj projekt namijenjen je djeci, odnosno kako na najkvalitetniji način iskoristiti slobodno vrijeme djece.

Za njih su se ovim projektom osigurala financijska sredstva za rad Likovne grupe, Plesne grupe „Ritmix“, Lutkarske skupine „Maslačak i točkica“ te Aktivnosti za djecu u bolnici.

Svakom grupom koordinira član Društva „Naša djeca“ grada Gospića, a koji je u svom području dodatno educiran te pokazuje poseban interes za održavanje aktivnosti. U programima sudjeluju i volonteri Društva. Djeci je tako omogućeno bavljanje različitim aktivnostima unutar Društva.

Aktivnosti su namijenjene djeci vrtičke, predškolske i školske dobi.

Na radionicma se djeca uče radu, disciplini, upornošću i ustrajnošću prema određenim poslovima. Uče kako najbolje iskoristiti svoje postojeće vještine a isto tako stjeću  nova znanja i vještine.  Osim što stjeću znanja i vještine, djeca se upoznaju međusobno, stvavraju nova prijateljstva. 

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske