DND Gospić

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI 2019

Objavljeno: 24 06 2019 28

Trg u Gospiću dana 18. 5. je bio okupiran djecom!

Trg u Gospiću dana 18. 5. je bio okupiran djecom! Razlog tomu je obilježavanje Dana obitelji. Tako su Grad Gospić, KIC, Udruga Pčelice i DND za svu djecu i njihove roditelje organizirali super aktivnosti. Bilo je tu napuhanaca za zabavu, koje je osigurao Grad Gospić, kreativne radionice, sportske rekreativne igre i poligon ali i predstavljanje super dječjih slikovnica gosta Kulturno informativnog centra Gospić, Borisa Kralja. Iako smo se bojali da nam kiša neće dopustiti zabavu, popustila je i ona te nam dala nekoliko sati za uživanje... Kreativni dio pripremljen je u sklopu projekta Naučimo roditelje, kojeg provodi Centar za mladeži Zaprešić s DNDom dok je onaj sportsko rekreativni pripremljen u sklopu projekta Živjeti zdravo, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.... Svima hvala na odazivu... Bilo je prekrasno vidjeti toliko djece i roditelja na igri i druženju.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske