DND Gospić

Izvještajna i programska Skupština Društva „Naša djeca“ grada Gospića

Objavljeno: 15 01 2018 34

Dana 13. prosinca 2017. održana je redovna izvještajna i programska Skupština Društvo „Naša djeca“ grada Gospića s početkom u 18:00 sati, u Kulturno informativnom centru Gospić. S početkom dnevnog reda obavljen je izbor Radnog predsjedništva, verifikacije komisije, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, te usvajanje dnevnog reda. 

Dana 13. prosinca 2017. održana je redovna izvještajna i programska Skupština Društvo „Naša djeca“ grada Gospića s početkom u 18:00 sati, u Kulturno informativnom centru Gospić. S početkom dnevnog reda obavljen je izbor Radnog predsjedništva, verifikacije komisije, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, te usvajanje dnevnog reda. 

Predsjednica DND-a, Sanja Puškarić Delač  predstavila je DNEVNI RED: 

1. Izbor Radnog predsjedništva, verifikacije komisije, zapisničare i ovjerovitelja zapisnika, te usvajanje dnevnog reda,
2.     Izvješće o radu DND-a Gospić u 2016. godini,
3.  Izvješće Nadzornog odbora DND-a Gospić o financijskom poslovanju u 2016. godini,
4. Rasprava o prijedlozima izvješća,
5. Usvajanje izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2016. godini,
6. Prijedlog programa rada i Financijskog plana za 2018. godinu,
7. Rasprava o prijedlozima Programa rada i Financijskog plana za 2018. godinu,
8. Usvajanje Programa rada i Financijskog plana za 2018. godinu,
9. Razno.

Predsjednica DND-a, Sanja Puškarić Delač članovima je prezentirala tijek odrađenih aktivnosti DND-a tijekom 2016. godine, kao i aktivnosti koje su se odradila do današnjeg dana u 2017. godini. Osim aktivnosti, članovi su se upoznali s projektima koji su u realizaciji i koji su ocijenjeni pozitivno od strane davatelja sredstava. Do sada DND broji osam projekata koji su u realizaciji, kojima je DND nositelj, na kojima je DND partner u realizaciji ali na kojima je DND suradnik na aktivnostima: „Minute razonode“, „Upoznajemo svoja prava“, „Lokalni volonterski centar Gospić“,  „Klikni za sigurnost“,  „Moj zdravi stil“, „Naučimo roditelje“,  „Zajedno za djecu – jačanje kapaciteta Udruge“,  „Živjeti zdravo“. 

Tajnica DND-a Gospić, Tamara Lujić predstavila je  Prijedlog programa rada DND-a  za 2018.  godinu te  Financijski plan  za 2018. godinu.  Također je jednoglasno prihvaćen. 

 Nakon Skupštine članovi DND-a imali su priliku obnoviti članarinu za 2017. godinu.  

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske