DND Gospić, MINUTE RAZONODE

IGRAONICA (2019)

Objavljeno: 24 06 2019 09

Ideja koju je DND Gospić  s velikom željom i strpljenjem napokon uspio ostvariti.  Još od preuzimanja vodstva DND uvijek nam se u razgovorima protezala misao: „kako bi bilo super uvrstiti Igraonicu u stalnu aktivnost DND-a“.

Ideja koju je DND Gospić  s velikom željom i strpljenjem napokon uspio ostvariti.  Još od preuzimanja vodstva DND uvijek nam se u razgovorima protezala misao: „kako bi bilo super uvrstiti Igraonicu u stalnu aktivnost DND-a“. Napokon smo u tome i uspjeli. Uz pomoć našeg partnera na projektu „Minute razonode“, Pučkim otvorenim učilištem Gospić, koji nam je ustupio prostoriju na korištenje, napokon smo dobili mjesto u kojem možemo boraviti. Drugim riječima, dobili smo prostor gdje smo sve svoje aktivnosti mogli smjestiti, gdje smo se naše materijale mogli smjestiti a da su nam na dohvat ruke i gdje smo mogli urediti kutić za svu djecu koja žele doći igrati se i družiti. Cilj smo uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta Gospić napokon ostvarili. S Igraonicom smo započeli u veljači, nakon kupnje i opremanja prostora adekvatnim igračkama i namještajem. Sva sredstva kojima smo uspjeli opremiti Igraonicu došla su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.  Kupili smo namještaj za odlaganje igračaka te same igračke i društvene igre kojima se djeca mogu igrati. Osim igračaka i društvenih igara, cilj ej također osmisliti i tematske igre koje vode volonteri. Kako je planirano, svaki tjedan, četvrtkom od 16:00 do 18:00 posvetili smo vrijeme upravo Igraonici. Do sada je dosta djece došlo i upoznalo Igraonicu. Do sada su se održale brojen različite tematske igre, poput: gusarske priče, malih čudovišta, svemirske igraonice, kino i kokice, potraga za blagom, slikanje prstićima, mala lutkarska predstava, pričanje priča, Bajkaonica u Igraonici, obilježavanje Dana očeva i mnoge druge. Zabave nikada ne nedostaje. Sva djeca su dobro došla i uvijek imamo mjesta za nove znatiželjnike.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

DARIVANJE PRVAŠIĆA 2019/2020
Nova školska godina 2019./2020. je počela! S njom i nove uzbudljive pustolovine malih prvašića. Da prvi dan bude još veseliji, DND Gospić po četvrti puta za redom pripremio je vesele poklone!
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.