Objavljeno: 24. 06. 2019 - 3:02
AKTIVNOSTI ZA DJECU U BOLNICI (2019)

Aktivnosti za djecu u bolnici traju cijelu godinu. Vrijedni volonteri jednom tjedno posjećuju odjel i tamo se druže sa djecom koja borave. Nastoje djeci ublažiti stres zbog bolesti i boravka u bolnici. Na odjelu volonteri igraju igre, crtaju, bojaju, izrađuju ukrase i čitaju  malim pacijentima. Sudjelujemo u ukrasavanju odjela  prigodnim ukrasima. Tradicionalan je i odlazak članova DND-a Gospić i djece Dječjem odjelu i darivanje prigodnim poklonima potrebnim odjelu. Dani ovorenih vrata Dječjeg odjela  gdje se djeca upoznaju s odjelom i osobljem, načinom rada i razgledavanje odjela. U prosincu teta pričalica Sandra Jakešević održala je bajkaonicu na odjelu za male pacijente. Pripovijedala se bajka „ Vuk i sedam kozlića“.

U ožujku su naši volonteri odradili volontersku akciju, pomogli su Tamari Lujić  prilikom oslikavanja prozora na Dječjem odjelu OB Gospić.

U svibnju je određena manifestacija koja se provodi na razini cijele Hrvatske, Hrvatska volontira. Teta Sandra nam je opet ispričala priču „ Kristalna kugla“. Volonteri su odžali likovno-kreativnu radionicu u holu Odjela kao i unutar za djecu koja borave na odjelu.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve