LVC Izvješća

Edukacija Menadžment volontera

Objavljeno: 15 01 2018 46

Nakon praznika i malog odmora, krenuli smo dalje. Na red je došla edukacija koju smo predstavili i najavili tijekom početne konferencije ali i interno Udrugama koje su iskazale interes da bi sudjelovale na edukacijama.

Nakon praznika i malog odmora, krenuli smo dalje. Na red je došla edukacija koju smo predstavili i najavili tijekom početne konferencije ali i interno Udrugama koje su iskazale interes da bi sudjelovale na edukacijama.

Radi se o jako važnoj tematici, koja, ukoliko organizacije koje se bave volontiranjem žele dobro i efikasno obavljati poslove volontiranja svakako trebaju znati, Menadžment volontera, a koju  su predstavile naše drage gošće, gospođa Nives Ivelja direktorica Udruge „MI“ iz Splita, ujedno i predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, te Antonija Matković iz Volonterskog centra Split.

Edukaciji su se pridružili organizatori volontiranja Udruge DND Gospić, LU „Lika“, Udruge „Pčelice“ Ličke ekološke akcije, Lokalnog volonterskog centra Gospić, novonastale Udruge za zaštitu životinja „AnimalLika“ te neki od učenika Gimnazije ali i djelatnici Osnovne škole dr. Jure Turić. 

Tijekom petka i subote učili smo i upoznavali se s detaljima Zakona o volonterstvu, Etičkom kodeksu volontera, Pravilnikom o volontiraju, Programu volontiranja, volonterski poslovima, Standardom kvalitete za organizacije ali i detaljno razgovarali o tome što kao organizatori volontiranja znamo, što nam nedostaje te koliko je važno zapravo upoznati se sa svim aktima i dokumentima koji svakoj organizaciji jamči kvalitetu rada ali i bolji standard. 

Dosta smo toga čuli, pojmova koji su nam poznati ali uz pomoć edukatorica postali su jasniji. Jedva čekamo slijedeći susret i nova znanja koja će nam pomoći u radu naših organizacija!

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske