DND Gospić

2. SAJAM UDRUGA

Objavljeno: 24 06 2019 18

U petak, 17. svibnja 2019. godine naša udruga sudjelovala je na Sajmu udruga koji je organizirao LAG Lika u sklopu projekta "Tesla za društveno korisno učenje".

U petak, 17. svibnja 2019. godine naša udruga sudjelovala je na Sajmu udruga koji je organizirao LAG Lika u sklopu projekta "Tesla za društveno korisno učenje". Na ovaj način uključili smo se u manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga koju svaku godinu okuplja Ured za udruge Vlade RH. U prvom dijelu posjetitelji su mogli obići naš štand, pogledati mapu rada naše udruge, vidjeti koje projekte provodimo, saznati više o našem radu i mogućnostima volontiranja, dok smo u poslijepodnevnim satima zajedno sa udrugom "Pčelice" pripremili igre za najmlađe. Nadamo se da će naši građani ubuduće više prepoznavati i podržavati rad udruga, kao vrlo važnog čimbenika u razvoju civilnoga društva. Hvala domaćinima LAG-u Lika na pozivu i organizaciji

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske