DND Gospić, MINUTE RAZONODE

Minute razonode završen još jedan projekt

Objavljeno: 08 06 2021 29

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića drugu godinu zaredom uspješno je provelo projekt „Minute razonode“.  Projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 83. 000,00 kuna. Projekt se provodio u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem „dr. Ante Starčević“ Gospić u periodu od 1. lipnja 2020. godine do 31. svibnja 2021. godine.

Opći cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece i aktivna podrška obitelji u gradu Gospićudok su posebni ciljevi provođenje edukativnih projekata koji su usmjereni aktivnoj participaciji djece, i provođenje projekata podrške zaposlenim roditeljima u lokalnoj zajednici osiguravajući odgovarajuću skrb i kvalitetno organizirane aktivnosti za djecu.

Tijekom 12 mjeseci provodile su se različite aktivnosti za djecu: Igraonica, Kreativko, Plesne radionice „Ritmix“ te Mali znanstvenici kao i Bajkaonice, lutkarske predstave, a obilježili su se i datumi kao što je Dječji tjedan ali i Međunarodni dan obitelji.

Malo o brojkama. Provelo se ukupno 109 susreta s djecom, te ukupno 504 volonterska sata. Idemo redom. U ljetnom razdoblju započeli smo s aktivnostima za djecu Kreativko i Igraonica te susretima volontera u Lutkarskoj skupini „Maslačak i Točkica“ koji su pripremali dvije lutkarske predstave za djecu. U sklopu Dječjeg tjedna prikazana je prva, „Šubi dubi – zdravi zubi“ a za Uskrs prikazan je druga lutkarska predstava „Gužva u uskršnjem selu“. U jesen smo započeli s još dvije aktivnosti za djecu, Malim znanstvenicima i plesnim radionicama „Ritmix“. Mali znanstvenici ujedno su i nova aktivnost pokrenuta zahvaljujući projektu.  Tijekom 10 mjeseci naša Sandra Jakešević organizirala je i upriličila 10 bajkaonica za djecu. Obilježili smo i Međunarodni dan obitelji, gdje smo kroz projekt osigurali animatore za djecu u suradnji s animacijskim timom „Animino“  kao i osvježenje za svu djecu i roditelje koji su sudjelovali u Danu. Organizirali smo i edukaciju za volontere u suradnji s lutkarskim studiom „Kvak“. Za potrebe provedbe aktivnosti na otvorenom, organizirali smo dvije volonterske akcije u kojima su sudjelovali volonteri DND-a, članovi Rukometnog kluba Gospić, Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“.  Na aktivnostima je sudjelovalo ukupno 94 djece i 34 volontera.

Za aktivnosti smo unutar projekta osigurali sredstva za kupnju materijala, opreme i didaktičkih i društvenih igara, kojima smo dodatno opremili dječje aktivnosti Igraonicu, Kreativko, Male znanstvenike. Za promotivne svrhe printali smo plakate i letke. Izradili smo majice za volontere.

Obzirom na situaciju izazvanu pandemijom virusa Covid 19, u nekoliko navrata došlo je do zaustavljanja izravnih susreta s djecom. Obzirom da se u tim trenutcima nismo imali prilike susretati uživo s djecom, tada su voditelji aktivnosti djeci pripremali paketiće s kreativnim sadržajem, pokusima i jednostavnim igrama, koji su u suradnji s roditeljima dostavljani djeci, te se na taj način održao kontinuitet aktivnosti. Dogodilo se isto i s bajkaonicama, zbog čeka je voditeljica bajkaonica priče snimala te se u video verzijama objavljivala na youtube kanalu kao i na Facebook stranici DND-a Gospić.

Minutama je došao kraj, no ne zauvijek, već samo do jeseni, kada ćemo se opet družiti. Do tada uživajte u  ljetu, moru, igrama na otvorenom, šetnjama i sladoledu.

 

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.