Objavljeno: 19. 04. 2018 - 4:02
USKRSNI SAJAM 2018

U petak i subotu, 23. i 24. 3. 2018 udruge „Pčelice“ i DND organizirale su već tradicionalno, četvrti po redu  Uskrsni sajam na Trgu Stjepana Radića. Kao i svake godine do sada, štandovi su bili prepuni zanimljivih ukrasa i rukotvorina koje su vrijedni volonteri Udruga vješto pripremali na zajedničkim radionicama. Ove godine radionice su posjetili i studenti Veleučilišta Nikola Tesla, koji su svojom donacijom, ali i spretnim rukama pomogli u radu i pripremanju sajma.

Sajam je započeo u petak u jutarnjim satima, gdje su se volonteri okupili te svoje radove pripremili i postavili na štandove, a od 10:00 građani su mogli doći, pogledati, donirati Udruge, a za sebe uzeti koji rad.  Osim štandova, u petak u 18:00 za sve građane i djecu pripremljena je priredba u kojoj su sudjelovala djeca iz vrtića „Pahuljica“, učenici OŠ dr. Jure Turića i PŠ Lički Novi, studenti Odsjeka za učiteljski studij u Gospiću te lutkarska i plesna skupina DND-a Gospić. Bilo je zaista veselo i sadržajno.

U subotu smo se opet svi našli na trgu i u 10:00 započeli drugi dan sajma. Taj dan Udruge su pripremile igre za djecu, tradicionalnu potragu za pisanicama, te su se djeca imala priliku družiti i fotografirati s Uskršnjim zecom. Osim volontera, štandova i igara, pridružio nam se i foto studio F.M.I. koji se svake godine, također volonterski uključe i svojom foto-kutijom pomognu u skupljanju donacija.  Ove godine tijekom dva dana sajma, Udruge su skupile 5.037,70 kn. Sav novac dijeli se na pola za svaku Udruga, a novac koji je skupljen utrošit će se na daljnji rad obiju Udruga.

DND i „Pčelice“ od srca se zahvaljuju svima koji su na bilo kakav način pomogli u realizaciji Sajama.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve