Objavljeno: 29. 08. 2019 - 10:34

TRAŽI SE VOLONTER!

Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.

Grad Gospić dao je na besplatno korištenje jednu prostoriju u Kulturno informativnom centru u Gospiću  za potrebe pružanja podrške i pomoći stanovnicima Ličko-senjske županije (žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji) sa svrhom da korisnici znaju kada mogu doći (odredio bi se uredovni dan  i vrijeme) čime bi se omogućilo da korisnici tako dobiju sigurno mjesto u kojemu bi mogli na miru razgovarati o pomoći koja im je potrebna.  

Osoba koja bi se uključila kao volonter u ovu aktivnost   prethodno će biti  educirana od strane ŽGK „Korak“ te će imati konstantnu podršku u radu. Volonter bi pružao emocionalnu podršku, davao praktične informacije te informacije o pravima, dok bi pravno i psihološko savjetovanje i dalje pružale zaposlenice ŽGK „Korak“ (pravnica i psihologinja).

                                     

NAGLAŠAVAMO!

Angažman volontera bio bi po dogovoru,  (npr. jednom tjedno ili 2 puta mjesečno  po par sati u unaprijed određeni dan i sate kako bi korisnici znali sa sigurnošću da će u te dane/sate volonter biti tamo)

Osoba koja bi volontirala ne mora biti stručnjak (pravnik, psiholog, socijalni radnik i sl.),  to može biti samo prednost no  VAŽNO je da osoba ima afiniteta za rad sa ljudima, (ovdje se radi o žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji) da je empatična, strpljiva i odgovorna.

Javite se ukoliko želite volontirati i dati podršku u ovom smislu osobama kojima je pomoć potrebna! Slobodno se javite u LVC (KIC Gospić) ili putem FB stranice LVC-a. Sve točne informacije i smjernice za rad dobit ćete od Ženske grupe „Korak“

  Novosti - Sve