Objavljeno: 07. 01. 2022 - 12:17
Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva

  Projekt se provodi u partnerstvu s OŠ dr. Jure Turić, Gospić, OŠ dr. Franje Tuđman, Lički Osik te Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“ s kojima je danas potpisan i Sporazum o suradnji na projektu, a  usmjeren je unapređenju kvalitete života djece i mladih u dvije lokalne zajednice, Gospić i Lički Osik, u dvije osnovne škole  s ciljem uspostavljanja školskih volonterskih klubova te se provodi u periodu od 8. studenog 2021. godine do 31. kolovoza 2022. godine.

            Svrha školskih volonterskih klubova je promovirati aktivnosti povezane s provedbom građanskog odgoja i obrazovanja kroz 2 koncepta:  školskog volontiranja i odgoja za volontiranje.  Svrha projekta je i potaknuti djecu da se od malih nogu uključe u volonterske aktivnosti, da steknu dodatna znanja i vještine, razvijaju osjećaj empatije, humanosti, pomaganja, tolerancije i društvene korisnosti.

            U sklopu školskih volonterskih klubova realizirat će se aktivnosti promicanja, poticanja i organizacije volonterskih aktivnosti pri čemu će školske ustanove biti u ulozi organizatora i promicatelja volonterstva. Odgoj za volontiranje uključivat će djecu u provođenje edukativnih radionica, volonterskih aktivnosti i akcija predviđenih Zakonom o volonterstvu s posebnom naznakom na Načelo zaštite maloljetnih volontera i Načelo odgoja za volontiranje

            Očekivani rezultati projekta: Uspostavljen rad dva školska volonterska kluba, educirani i motivirani koordinatori školskih volonterskih klubova, educirani i motivirani učenici i drugi učitelji i nastavnici, provedene edukativne radionice za koordinatore, provedene edukativne radionice za učenike o volonterstvu, održivom razvoju i vršnjačkoj podršci, organizirane volonterske aktivnosti i  akcije u sklopu školskih volonterskih klubova te promovirati volonterstvo u zajednici i u krugu škola.

  Novosti - Sve