Objavljeno: 18. 01. 2021 - 3:17

U Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva u ponedjeljak, 28. prosinca 2020., potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za projekt „Formula za znanost“, vrijedan više od 2 milijuna kuna.

Potpisivanju su nazočile predsjednica  Karolina Horvatinčić i tajnica udruge Suzana Randelj. 

Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske te će provedba projekta biti u sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt vrijedan 2.334.447,39 kuna trajat će 24 mjeseca, a cilj je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za promicanje znanstvenog pogleda na svijet i kritičkog mišljenja učenika osnovnih i srednjih škola Ličko-senjske i Virovitičko-podravske županije, i Grada Zagreba, kreiranjem i provedbom inovativnih programa popularizacije kemije kao STEM područja.

  Novosti - Sve