Objavljeno: 11. 07. 2022 - 11:58
Plesne radionice skupine “Ritmix”

Plesne aktivnosti za sezonu 2021./2022. odvijale su se u razdoblju od 1.10.2021. god. Do 22.06.2022. godine, u prostoru udruge. Prostor udruge nalazi se u Pučkom otvorenom učilištu, "Dr. Ante Starčević". Održano je ukupno 30 susreta, a sudjelovalo je 28 polaznika. Polaznici su bili podijeljeni u dvije skupine. Mini ritmix u kojem su djeca vrtićkog uzrasta, te Ritmix gdje su djevojčice školskog uzrasta. Svaki naš susret započeli smo kratkim razgovorom, većinom se za početak aktivnosti  koristila lopta pričala koja je kružila po dvorani, a koga je dohvatila ispričao je nešto o svom danu ili neku svoju priču. Nakon razgovora  išlo je lagano zagrijavanje, svaki put zagrijavanje je vodila druga djevojčica, kako bi sve imale priliku.

Kroz plesnu aktivnost učili smo  nove korake, stvarali  osjećaj za ritam, ples, te nam je bilo važno naučiti o ravnopravnosti i osjećaju za druge. U mlađoj skupini to smo većinom radili kroz kratke igrice na pauzi, dok su starije djevojčice ponekad bile podijeljeni u nekoliko grupa ili su samostalno osmišljavale nekoliko koraka i onda su koracima učile druge djevojčice. Ponekad se neki korak nije skroz uklapao pa smo nadograđivali i mijenjali nešto zajedničkom odlukom.

Naučene koreografije sudionici su pokazali na Danu obitelji održanom 21.05.2022. god. U Jasikovcu. Bilo nam je lijepo, zabavili smo se i djevojčice su svoj trud i rad pokazale ostalim članovima udruge, roditeljima, bakama, djedovima i svima koji su došli podržati taj dan.

Osim toga obilježili smo i Dan ružičastih majica, Maskendbal, Dan djece s down sindromom, te Dan obitelji.

Zadnji dan aktivnosti okupili smo se u prostoru udruge, gdje smo sa ostalom djecom iz drugih aktivnosti pogledali crtić i zajedno se zabavili i družili. Na kraju svakom sudioniku dodijeljena je diploma za sudjelovanje.

Planirani ciljevi ostvareni su, djeca su naučila nove korake, osjećaj za ritam, stekli su nova prijateljstva, te su naučili poštivat jedni druge. Zadovoljni smo cjelokupnim ishodom aktivnosti.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve