Objavljeno: 03. 04. 2019 - 2:16
Outward Bound škola Hrvatska u gostima DND-u

Ponedjeljak i utorak u predvečernjim satima DND je u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Gospić imao priliku ugostiti dvije grupe volontera iz Outward Bound škole.

Hrvatska škola Outward Bound neprofitna je organizacija, kao što je i sami DND Gospić, a osnovana je s ciljem uvođenja Outward Bound sustava u školstvo. Riječ je zapravo o organizaciji koja djeluje pustolovno, suočavajući se s nepoznatim, novim izazovima, pomicanjem vlastitih granica, razvija hrabrost, ustrajnost, odgovornost, zapravo pruža iskustveno učenje s dozom adrenalina u novom. Outward Bound škola nudi različite programe, za različite dobne skupine, grupne ili individualne, kao i korporacije ali i sufinancirane programe.  Bave se razmjenom volontera i jedna velika stvar za Gospić, točnije Veliki Žitnik, svoju su školu u koju dovode volontere iz cijeloga svijeta smjestili upravo ovdje.

Tako su u dva navrata posjetili i našu Udrugu. Volonteri, koji su u sklopu projekta „Navigating Tradition – Building Experiences“, došli iz Španjolske, Grčke, Hrvatske, Poljske i Italije, upoznali su rad DND-a Gospić i Lokalnog volonterskog centra Gospić, koje je predstavila predsjednica Sanja,  a isto tako sudjelovali su i u kreativnim radionicama DND-a.  Susreti su prvenstveno bili društvenog tipa, s ciljem upoznavanja rada i aktivnosti ali i međusobnog. Na istim susretima bili su i volonteri DND-a što je i za njih predstavljalo jedno veliko iskustvo.

Ovo je prvi puta kako je DND ugostio strane volontere, ali nadamo se ne i zadnji, već da će ovakvi susreti biti i češći.

Svima nam je ovo bilo jedno divno novo iskustvo, učenje i upoznavanje.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve