Objavljeno: 12. 06. 2018 - 8:50
Održana radionica pod nazivom “RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI”

Radionica pod nazivom „Pogledaj, razmisli, promijeni“ održala se prošli tjedan i u OŠ dr. Jure Turića. Na radionici su sudjelovali učenici osmih odjela. Susret je osmišljen na način da se uključe svi učenici, a sama tema bila je vršnjačka podrška i slika o sebi.

Učenici su imali priliku pogledati scenu koju su njihovi vršnjaci pripremili a sve u cilju boljeg među vršnjačkog odnosa. Učenici su osim gledanja imali priliku sudjelovati kao pomoć u rješavanju problema, te su zajedno s „džokerom“ rješavali situacije i pronalazili rješenja. Osim toga, učenici su sudjelovali i u radioničkom obliku, gdje su s voditeljem razgovarali „o sebi“ o svojim vrlinama odnosno pozitivnim mislim za sebe i svoje razredne prijatelje. Prošli smo tako nekoliko aktivnosti: rijeku vrlina, lopticu pozitivnih poruka, staklenu kobru, pogledali video uradak na temu „vala podrške“, te je svaki učenik posebno dio jedinstvenu poruku „upisanu u ogledalo“. Učenicima je uz sve pozitivne misli, od strane voditeljice, poslana poruka daljeg uspjeha  u obrazovanju, radu i daljim uspjesima u životu, obzirom da su to učenici koji završavaju svoje osnovno školsko obrazovanje.

Podsjetimo – radi se o projektu „Moj zdravi stil“ kojega provodi Ambidekster klub iz Zagreba u suradnji s Društvom „Naša djeca“ grada Gospića i OŠ dr. Jure Turića, Gospić. Učenici koji su se uključili u provedbu aktivnost dobili su priliku osmišljavati scene u obliku Forum kazališta te su ih predstavljali svojim vršnjacima, pod nazivom: Pogledaj, razmisli, promijeni!

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
  Novosti - Sve