Objavljeno: 12. 10. 2021 - 10:02
Obilježen Dječji tjedan u Gospiću

Dječji tjedan  službeno je  započeo 4. listopada postavljanjem zastave izrađene zajedno s djecom a koja simbolizira Dječji tjedan, u centru grada u 9:00 sati s porukom „Ljubav djeci prije svega“ koju su postavile djelatnice udruge Društvo „Naša djeca“ uz pomoć predstavnice grada Gospića.

Prva od aktivnosti DND-a Gospić tijekom Dječjeg tjedna bila je  radionica „Za prste polizat“ održana 4.10 2021. u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ Gospić u prostoru DND-a.  Govorili smo o zdravoj i nezdravoj hrani a djeca su dobila zadatak razvrstati i prepoznati koja je hrana zdrava, a koja nije. Nakon toga su pravili dvije vrste smothie-a od raznog voća koje smo svi zajedno i isprobavali. Nakon toga zabavili smo se rezajući svoje najdraže jelo i lijepeći ih na isprintane tanjure.

Tradicionalni posjet Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić – Društvo „Naša djeca“ grada Gospića održao se u srijedu 6. 10. 2021. Tradicija posjeta DND-a Gospić u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna traje od 2015. godine od kada smo obnovili rad Udruge. Na Odjelu su nas  dočekale djelatnice, doktorice i medicinske sestre kao i ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić, a susretu je nazočila i dožupanica Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić. Uručili smo prigodni poklon. Zbog trenutne situacije s korona virusom nismo bili u mogućnosti održati aktivnosti za djecu u bolnici koja je redovna aktivnost našeg DND-a, ali su se naši volonteri sastajali u prostoru Udruge i izrađivali ukrase koje smo ponijeli sa sobom i ondje ukrasili hodnik Dječjeg odjela. 

Gledanje dječjih filmova u Pučkom otvorenom učilište „dr. Ante Starčević“ Gospić u prostoru DND-a održalo se 6.10.2021. u poslijepodnevnim satima  Pogledali smo sa nekoliko žanrovski raznovrsnih animiranih crtanih filmova koji su primjereni za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, koje nam je ustupio DND Zabok a koji su objavljeni u sklopu KIKI festivala. Nakon filmića djeca su imala slobodnu aktivnost. 

8.10.2021. održana je aktivnost Bajkaonica „Djed i repa“  koju je održala Sandra Jakešević u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević. Nakon bajkaonice održana je radionica gdje su djeca bojala crteže priče.

U subotu 9.10.2021. održana je lutkarska predstava „Vrtni prijatelji“ koju su pripremile volonterke DND-a iz lutkarske skupine „Maslačak i Točkica“ u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“.

Na žalost, vrijeme nam nije dopustilo održati zadnju aktivnost u sklopu Dječjeg tjedna koji smo planirali održati u park-šumi Jasikovac u nedjelju 10.10.2021. 

Osim DND- a Gospić obilježavanju Dječjeg tjedna odazvale su se i odgojno-obrazovne ustanove na području grada Gospića kao i kulturne ustanove: Pučko otvoreno učilište "dr. Ante starčević " Gospić i Kulturno informativni centar Gospić. 

Hvala svima koji su se odazvali obilježavanju Dječjeg tjedna u 2021. godini!

 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve