Objavljeno: 29. 10. 2017 - 8:23
Lutkarska skupina MASLAČAK I TOČKICA

Svoj vrijedni rad prvi put su se javnosti predstavili lutkarskom predstavom „Plesna haljina žutog maslačka“, a koju su djeca imala priliku pogledat povodm Dječjeg tjedna 2015. godine. 
Osim za vrijeme Dječjeg tjedna, djeca su imala priliku pogledati predstavu i u vrtiću i osnovnoj školi. Povodom Uskrsa pripremili su još jednu lutkarsku predstavu "O„kud zeko u toj priči“, koja je autorsko djelo voditeljice Lutkarske skupine Ivane Kaleb Asić. 
U tijeku je prirpema još jedne lutkarske predstave, a radi se o  bajci koju će lutkarice prikazati pomoću kazališta sjena. Predstava se planira za Valentinovo. 

Lutkarska skupina DND-a Gospić "Maslačak i točkica", koju vode Ivana Kaleb Asić i Ivana Nikšić Šulentić ovih je dana završila svoje lutke za predstavu "Plesna haljina žutog maslačka". Gotov je i tekst, a cure će prvu predstavu pokloniti na jesen našim prvašićima u gradskim školama. Cijelu godinu cure su marljivo radile kako bi djeci poklonile lutkarsku predstavu. Hvala voditeljicama i volonterima lutkarske skupine!!!

Naša lutkarska skupina "Maslačak i točkica" krenula je na svoju prvu turneju. Ugostio ih je DV "Pahuljica" iz Gospića, a vrijedne lutkarice izvele su svoju prvu predstavu "Plesna haljina žutog maslačka". Hvala vrtiću i djeci, našoj najvjernijoj publici!!!

U sklopu Dječjeg tjedna, manifestacije koja se od 2. do 8.listopada održava diljem Hrvatske pod pokroviteljstvom Saveza društava naša djeca Hrvatske i u kojemu su za djecu organizirane mnoge aktivnosti večeras je u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću održana prva ovogodišnja Bajkaonica. Organizirale su je  su organizirale članice Lutkarske skupine DND Gospić “Maslačak i Točkica” u suradnji sa SNK Gospić. Kako je istaknula predsjednica DND – a Gospić Sanja Puškarić Delač Bajkaonica je osmišljena kao polusatno pričanje bajki, nakog čega su djeca crtala i bojala svoje dojmove. 

“Inače, Ivana voditeljica naše Lutkarske skupine ovog ljeta je završila trodnevnu edukaciju za tetu pričalicu koju je organizirao Savez DND- a Hrvatske i Nivea. Predavanja o pripovijedanju i pričanju bajki održala im je jedina profesionalna pripovjedačica Jasna Held i cilj našeg DND – a i Lutkarske skupine je da se jednom mjesečno održe u Gospiću Bajkaonice za najmlađe” 
– dodala je o planovima Puškarić Delač. 

Sljedeća Bajkaonica održat će se također u knjižnici i to u subotu 7. listopada s početkom u 11h. Svi mališani koji nisu večeras čuli pričanje bajki, dobrodosli su u subotu – poručuju iz DND -a Gospić.

Edukacija „Bajkaonica“ (Terme Tuhelj, 7.-9.7.2017.)

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske proteklog je vikenda održao u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama – edukaciju volontera u sklopu projekta društvene odgovornosti tvrtke NIVEA „Neka odrastanje bude dječja igra“. Ovog puta polaznici su sudjelovali u „Bajkaonici“ i educirali se upravo za pripovijedanje bajki. Kreativni seminari za voditelje bili su u znaku razvijanja pripovijedanja i interpretacija bajki, priča, pripovjedaka za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Edukaciju je otvorila tajnica Saveza DND-a Hrvatske Snježana Krpes i dopredsjednica Saveza Sanja Škorić.

Uvodno predavanje edukacije „Bajkaonica“ održao je dr.sc. Branimir Mendeš s Filozofskog fakulteta u Splitu. Radionice su držale profesionalna pripovjedačica narodnih priča i bajki Jasna Held, dramska pedagoginja Ksenija Rožman i odgajateljica i lutkarica Zvjezdana Balija.

Iz našeg DND-a Gospić na ovom seminaru sudjelovala je naša voditeljica Lutkarske skupine „Maslačak i točkica“ Ivana Kaleb Asić i kako nam je rekla oduševljena je iskustvima koje je tamo stekla. Najavila je pripovijedanje bajki djeci već od jeseni, a isto tako posebno joj se dojmilo malo kazalište sjena, za koje kaže da joj je bilo jako inspirativno i da uskoro nešto sjenovito možemo očekivati u Gospiću.

Osim sudjelovanja u edukaciji, sve polaznice „Bajkaonice“, tako i naša Ivana dobit će kostim za pripovijedanje na čemu smo zaista neizmjerno zahvalni. Nadamo se da će se edukacija pripovijedanja nastaviti i narednih godina i da ćemo svi zajedno: DND u suradnji sa školama, vrtićima i knjižnicom mališanima u našem gradu, kroz „Bajkaonicu“, poticati i njegovati ljubav prema bajkama, nezaboravljajući da smo uz iste te bajke i sami odrastali. 

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve