Objavljeno: 10. 05. 2024 - 4:02

U subotu, 4. svibnja 2024. godine realizirali smo posjet Parku znanosti. Park znanosti interaktivni je zabavni park, mjesto promocije znanja i znanosti, gdje su na velikoj otvorenoj površini izloženi eksponati koji pokazuju i dokazuju zanimljive pojave iz prirodnih znanosti. Na put je u ranim jutarnjim satima krenula vrlo vesela ekipa malenih istraživača. Cilj je bio povesti djecu od najranije dobi kako bi ih zainteresirali za znanost i pokazali im da ona može biti vrlo zanimljiva. S nama su tako putovali učenici cijele razredne nastave iz OŠ "dr. Ante Starčević" Pazarište Klanac, učenici iz OŠ dr. Jure Turića iz Gospića, koji sudjeluju u aktivnosti "Upoznajemo digitalne alate" te nekoliko naših najvjernijih malaca genijalaca koji već godinama sudjeluju na aktivnosti "Mali znanstvenici", a koja se održava u našoj udruzi. Uz djecu, poveli smo i učitelje (voditelje ili volontere na našim aktivnostima u udruzi) i studente Odjela za nastavničke studije u Gospiću, zajedno sa profesoricom Josipom Čuka, mag. math., koji kroz svoje matematičke igraonice za djecu stječu vještine za svoj budući poziv, a djeci našeg grada prenose znanja i matematičke spoznaje kroz igru.

Dan je bio ispunjen igrom, istraživanjem i stjecanjem puno novih i zanimljivih znanja, kako za malene, tako i za velike sudionike. Vođenom turom kroz park dragog vodiča koji je zaista prilagodio sadržaj dobi, djeca su mogla vidjeti kako putuje zvuk, svirati u pokretu, testirati svoje strpljenje i raditi u timu te još mnogo toga. Nakon istraživanja kroz vođenu radionicu imali su priliku u timovima podijeliti zadatke i izraditi jedan od viđenih eksponata. Svoje su dizajnerske ideje i rješenja predstavili potom svima ostalima. Nakon obilaska Parka znanosti uputili smo se do obližnjeg parka gdje smo se dobro poigrali i osvježili pripremljenim lunch paketima, te se jedva odlučili da je vrijeme za povratak kući.

Cijela aktivnost u potpunosti je financirana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kroz projekt "STEM-GO!". Nositelj projekta je Društvo "Naša djeca" grada Gospića, dok su partneri na projektu OŠ "dr. Ante Starčević" Pazarište Klanac, OŠ dr. Jure Turića, Grad Gospić, Zajednica tehničke kulture grada Gospića i Sveučilište u Zadru, Odjel za nastavničke studije u Gospiću.

Ovim putem zahvaljujemo odličnom timu iz Parka znanosti, svim učiteljima, studentima i njihovoj profesorici, našem dragom vozaču koji je ovu veselu ekipu vozio kamo god i kako god su željeli, našim voditeljima i volonterima i na kraju našoj dragoj i divnoj znatiželjnoj dječici.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve