Objavljeno: 08. 08. 2019 - 12:02

  Znanstveno – stručni skup pod nazivom Učitelj-između tradicije i suvremenosti svečano je otvoren uz nazočnost rektorice prof. dr. sc. Diane Vican, župana Ličko-senjske gospodina Darka Milinovića, biskupa Gospićko-senjske biskupije monsinjora Zdenka Križića i predstavnika grada, znanstvenih, obrazovnih, kulturnih i prosvjetnih ustanova.

Nakon tri plenarna izlaganja uslijedio je rad u sesijama gdje su raznolike teme izložila 73 predavača. Izlaganje se odvijalo u četiri tematske cjeline: Interdisciplinarnost na učiteljskom studiju i odgojno-obrazovnoj praksi, Humanistička motrišta učiteljskog poziva, Poučavanje prirodoslovlja u svjetlu/kontekstu globalnih promjena i Kompetentnost suvremenog učitelja/nastavnika, podijeljeno u dvanaest sesija.

Prvi dan skupa završio je svečanim koncertom zbora i solista Odjela za nastavničke studije. Drugi dan manji broj sudionika skupa obišao je Pećinski park Grabovača u blizini Perušića.

 

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, točnije predsjednica Sanja Puškarić Delač i djelatnica Tamara Lujić u suradnji s profesoricom Anelom Nikčević – Milković s Odjela za nastavničke studije u Gospiću, a u ulozi vanjskog suradnika na projektima, izložile su temu Suvremeni učitelj – kreator EU i nacionalnih projekata.  Ovom temom predstavili su se projekti kao i realizirani rezultati evaluacije. Temom su obuhvaćena tri projekta: Lokalni volonterski centar Gospić, Minute razonode i CAP za sigurnije odrastanje. Cilj je bio pokazati kako uloga učitelja nije jednolična već uistinu predstavlja kreatora, kako u samom pozivu unutar nastave tako i izvan nastave. U cilju unapređenja odgojno-obrazovnog procesa suvremeni učitelj usmjeren je na nove resurse poput fondova u kojima pronalazi izvor financijske potpore za realizaciju kvalitetnih projekata u školi.

  Novosti - Sve