Objavljeno: 24. 06. 2019 - 1:38
4. NACIONALNA CAP KONFERENCIJA

Već treću godinu zaredom, predstavnici DND-a Gospić sudjeluju na Nacionalnoj CAP konferenciji, koja se ovu godinu održavala u Splitu, 4. i 5. travnja 2019. godine.

Prilika je to da naučimo nešto novo na području prevencije različitih oblika nasilja nad i među djecom i mladima, razmijenimo iskustva, steknemo nova poznanstva i sudjelujemo u izgradnji sigurnijeg društva za našu djecu i mlade. Zahvaljujući projektima DND-a Gospić koje financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Grad Gospić na ovogodišnji Konferenciju otputovalo su 3 naše članice i volonterke, zajedno sa naše dvije koordinatorice za Ličko-senjsku županiju Lidijom Bregant Jelić i Vesnom Orešković i ravnateljicom OŠ Klanac, Pazarišta Marijom Čović.
Prvi dan pozdravili su nas dječji vijećnici i predstavnici dječjeg foruma grada Splita, koji su sami napravili vrlo zanimljivo istraživanje o nasilju među djecom, te nam prezentirali rezultate. Bila je ovo i svečana 20. obljetnica CAP programa u Hrvatskoj pa smo se prisjećali kako je to izgledalo svih ovih godina. CAP program danas je zastupljen u svim županijama RH i broji preko 2000 educiranih CAP pomagača (odraslih osoba koji drže radionice s djecom i mladima). Nakon toga uslijedilo je fascinantno predavanje jednog od naših najpoznatijih fizičara, gospodina Ivice Puljka, na temu „Znanost širi vidike i djecu motivira da budu bolji ljudi“. Naravno da smo gospodina Puljka odmah pozvali da nam dođe u goste u Gospić!
Sljedećeg dana prisustvovali smo panel raspravi „Sustavnost prevencije u školama“ sa stručnjacima iz Hrvatske i Slovenije. Tijekom drugog dana mogli smo posjetiti tri različite dvorane u kojima se se odvijala predstavljanja dobre prakse. DND Gospić posterom je predstavio provedbu CAP radionica u okviru projekta "CAP za sigurno odrastanje".
Uz ozbiljni dio konferencije imalo smo priliku zabaviti se uz pub kviz, zabavne igre, ali i upoznati grad Split.
DND Gospić educirao je nekolicinu svojih članova i volontera za provedbu Osnovnog i Teen CAP-a, a uskoro želimo postići da raspolažemo sa svim timovima unutar udruge (Predškoski i Special need CAP), te tako prevenciju nasilja sustavno provoditi od najranije dobi. Hvala udruzi „Korak po korak“ na prekrasnoj dugogodišnjoj suradnji i veselimo se budućima.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
  Novosti - Sve