Objavljeno: 02. 05. 2018 - 6:57
3. CAP konferencija

Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković. Tijekom ova dva dana sudionici su imali priliku poslušati zanimljiva predavanja izlagača, što domaćih što gostiju. Tako smo prvog dana, nakon otvaranja CAP konferencije, poslušali predavanje prof. doc. dr. sc. Anele Nikčević- Milković te prof. Denisa Jurkocića, mag. pead., sa Sveučilišta u Zadru, Odsjeka za učiteljske studije u Gospiću, koji su nam iznijeli zanimljive podatke istraživanja na temu Prevencije nasilja među djecom i mladima u Ličko- senjskoj županiji. Zatim smo nakon pauze mogli poslušati zanimljive primjere dobre prakse gostujućih izlagača iz Velike Gorice te o samom doprinosu CAP programa u zajednici. CAP voditelji i pomagači nakon prvog dana nastavili su druženje uz ugodnu večeru.

Slijedeći dan predstavljen je modernizirani kurikulum CAP programa koji bilježi brojne zanimljive promjene, od digitalizacije do zanimljivijih promo materijala, koji će timovima pomoći u radu s djecom i mladima. Osim moderniziranog kurikuluma održani su i poster prezentacije i izložba radova nastalih u procesu rada s djecom. Tijekom poster prezentacija sudionici su se mogli prošetati po tri dvorane u kojima su se odražavale kratke prezentacije. Naša predsjednica Sanja Puškarić Delač uz ostale, održala je kratku prezentaciju o DND- u i CAP-u unutar DND-a. predstavila je i sami rad Udruge ali i samu ideju zašto su članovi DND-a krenuli u CAP smjeru.  DND broji oko 15 članova educiranih u programima CAP-a, što Osnovnog CAP-a, što Teen CAPA, a želja je dalje širiti krugove naših znanja i vještina na ovome području i na vrtićki CAP i CAP za djecu s poteškoćama.

Nakon svih zanimljivih izlaganja CAP je završen uz prigodnu završnu riječ te iznenađenje za sve sudionike, izlet u Muzej Nikole Tesle.

Tijekom konferencije, za potrebe logistike sudjelovali su i volonteri LVC-a koji su svojim radom doprinijeli boljoj organizaciji same konferencije. Zahvaljujemo se volonterima na uloženom trudu i vremenu!.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
Društvo
  Novosti - Sve