MOJ ZDRAVI STIL, MOJ ZDRAVI STIL, PROJEKTI

Pogledaj, razmisli, promijeni - Aktivnost projekta „Moj zdravi stil“

Objavljeno: 19 04 2018 34

Mladi aktivisti OŠ dr. Ante Starčević Klanac/Donje Pazarište sudjelovali su u aktivnostima projekta Moj zdravi stil. Projekt Moj zdravi stil usmjeren je prevenciji ovisničkih ponašanja kod mladih i djece, kao i prevenciji rizičnih ponašanja vezan za eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti. 

Mladi aktivisti OŠ dr. Ante Starčević Klanac/Donje Pazarište sudjelovali su u aktivnostima projekta Moj zdravi stil. Projekt Moj zdravi stil usmjeren je prevenciji ovisničkih ponašanja kod mladih i djece, kao i prevenciji rizičnih ponašanja vezan za eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti. 

Tijekom veljače i ožujka učenici su se sastajali i sudjelovali u osmišljavanju dramske scene koju su nakon vježbi i proba predstaviti svojim vršnjacima. OŠ dr. Ante Starčevića sudjelovala je u aktivnostima s dvije grupe učenika, jedna grupa iz matične škole, dok je druga grupa iz područne. Cilj obje grupe bio je uz predstavljene teme, odabrati onu tematiku koju smatraju problemom među vršnjacima, a bile su vezane za ovisnost, eksperimentiranje, zdrav način života, komunikacija te vršnjačka podrška koje se povezuju s zdravim stilovima života.  Scene su učenici predstavili u obliku Forum kazališta. Smisao ovakvog oblika kazališta je u scene uključiti i publiku koja će svojim idejama i pozitivnim rješenjima pokušati pomoći riješiti problematičnu situaciju.

Kao zaključak susreta obje grupe iznosile su svoja razmišljanja o temama koje su vršnjaci odabrali predstaviti.

            Moj zdravi stil projekt je usmjeren prevenciji ovisničkih oblika ponašanja. Nositelj projekta je Ambidekster klub iz Zagreba, dok je Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, zajedno s OŠ dr. Jure Turića i Centrom za socijalnu skrb Gospić, partneri na projektu. Sveukupni projekt financiran je od stane Ministarstva za demografiju, mlade, socijalnu politiku i obitelj.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske