PLESNA SKUPINA RITMIX

PLESNA SKUPINA RITMIX

Objavljeno: 28 10 2017 19

Plesna skupina „Ritmix“ dio je aktivnosti DND-a s ciljem promicanja plesnih aktivnosti kod djece.

Djeca na plesnim aktivnostima uče plesne korake različitih plesnih izričaja, a osim što uče, zabavljaju se i fizički se kreću. Plesnom skupinom želimo aktivnije potaknuti djecu i mlade za što zdravije iskorištavanje slobodnog vremena. 

Plesna skupina „Ritmix“ započela je sa radionicama 2015. godine. Aktivnost se održava dva puta tjedno od početka studenog pa sve do lipnja. Dio je projekta „Minute razonode“, koji već četvrtu godinu za redom provodi naša udruga. Aktivnost je potpuno besplatna, materijali za rad i majice za nastup osiguravaju se kroz projekt, koji većim dijelom financira Grad Gospić, a voditeljica skupine volontira. Voditeljica plesne skupine „Ritmix“ je studentica na Odsjeku za učiteljski studij i vice prvakinja Hrvatske u latino-američkim plesovima Ana Martinjak. Plesna skupina podijeljena je u dvije skupine, vrtićku (4-6 godina) i osnovnoškolsku djecu (7-14 godina).  Cilj plesnih radionica je učenje plesnih koraka  kao što su samba, cha-cha-cha, rumba, merengue i drugi, naravno prema mogućnostima djece.  

Svoje uvježbane koreografije i plesne korake polaznici ove skupine imaju priliku pokazati na Uskrsnom sajmu, Danima otvorenih vrata udruge, Danu plesa i drugim prigodnim manifestacijama.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske