DND Gospić

Outward Bound škola Hrvatska u gostima DND-u

Objavljeno: 03 04 2019 16

Ponedjeljak i utorak u predvečernjim satima DND je u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Gospić imao priliku ugostiti dvije grupe volontera iz Outward Bound škole.

Ponedjeljak i utorak u predvečernjim satima DND je u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Gospić imao priliku ugostiti dvije grupe volontera iz Outward Bound škole.

Hrvatska škola Outward Bound neprofitna je organizacija, kao što je i sami DND Gospić, a osnovana je s ciljem uvođenja Outward Bound sustava u školstvo. Riječ je zapravo o organizaciji koja djeluje pustolovno, suočavajući se s nepoznatim, novim izazovima, pomicanjem vlastitih granica, razvija hrabrost, ustrajnost, odgovornost, zapravo pruža iskustveno učenje s dozom adrenalina u novom. Outward Bound škola nudi različite programe, za različite dobne skupine, grupne ili individualne, kao i korporacije ali i sufinancirane programe.  Bave se razmjenom volontera i jedna velika stvar za Gospić, točnije Veliki Žitnik, svoju su školu u koju dovode volontere iz cijeloga svijeta smjestili upravo ovdje.

Tako su u dva navrata posjetili i našu Udrugu. Volonteri, koji su u sklopu projekta „Navigating Tradition – Building Experiences“, došli iz Španjolske, Grčke, Hrvatske, Poljske i Italije, upoznali su rad DND-a Gospić i Lokalnog volonterskog centra Gospić, koje je predstavila predsjednica Sanja,  a isto tako sudjelovali su i u kreativnim radionicama DND-a.  Susreti su prvenstveno bili društvenog tipa, s ciljem upoznavanja rada i aktivnosti ali i međusobnog. Na istim susretima bili su i volonteri DND-a što je i za njih predstavljalo jedno veliko iskustvo.

Ovo je prvi puta kako je DND ugostio strane volontere, ali nadamo se ne i zadnji, već da će ovakvi susreti biti i češći.

Svima nam je ovo bilo jedno divno novo iskustvo, učenje i upoznavanje.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
poziv na upis u aktivnosti
Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i ove godine poziva svu zainteresiranu djecu da se uključe u aktivnosti koje slijede. U periodu od 2.10. pa do 14.10. zainteresirana djeca i roditelji zainteresirane djece se mogu prijaviti na aktivnosti
DARIVANJE PRVAŠIĆA 2019/2020
Nova školska godina 2019./2020. je počela! S njom i nove uzbudljive pustolovine malih prvašića. Da prvi dan bude još veseliji, DND Gospić po četvrti puta za redom pripremio je vesele poklone!
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.