Nema kategorije

Održana radionica pod nazivom "RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI"

Objavljeno: 12 06 2018 50

Radionica pod nazivom „Pogledaj, razmisli, promijeni“ održala se prošli tjedan i u OŠ dr. Jure Turića. Na radionici su sudjelovali učenici osmih odjela. Susret je osmišljen na način da se uključe svi učenici, a sama tema bila je vršnjačka podrška i slika o sebi.

Radionica pod nazivom „Pogledaj, razmisli, promijeni“ održala se prošli tjedan i u OŠ dr. Jure Turića. Na radionici su sudjelovali učenici osmih odjela. Susret je osmišljen na način da se uključe svi učenici, a sama tema bila je vršnjačka podrška i slika o sebi.

Učenici su imali priliku pogledati scenu koju su njihovi vršnjaci pripremili a sve u cilju boljeg među vršnjačkog odnosa. Učenici su osim gledanja imali priliku sudjelovati kao pomoć u rješavanju problema, te su zajedno s „džokerom“ rješavali situacije i pronalazili rješenja. Osim toga, učenici su sudjelovali i u radioničkom obliku, gdje su s voditeljem razgovarali „o sebi“ o svojim vrlinama odnosno pozitivnim mislim za sebe i svoje razredne prijatelje. Prošli smo tako nekoliko aktivnosti: rijeku vrlina, lopticu pozitivnih poruka, staklenu kobru, pogledali video uradak na temu „vala podrške“, te je svaki učenik posebno dio jedinstvenu poruku „upisanu u ogledalo“. Učenicima je uz sve pozitivne misli, od strane voditeljice, poslana poruka daljeg uspjeha  u obrazovanju, radu i daljim uspjesima u životu, obzirom da su to učenici koji završavaju svoje osnovno školsko obrazovanje.

Podsjetimo – radi se o projektu „Moj zdravi stil“ kojega provodi Ambidekster klub iz Zagreba u suradnji s Društvom „Naša djeca“ grada Gospića i OŠ dr. Jure Turića, Gospić. Učenici koji su se uključili u provedbu aktivnost dobili su priliku osmišljavati scene u obliku Forum kazališta te su ih predstavljali svojim vršnjacima, pod nazivom: Pogledaj, razmisli, promijeni!

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske