DND Gospić, MINUTE RAZONODE

LUTKARSKA SKUPINA „Maslačak i Točkica“ u KIC-u Lovinac izveli predstavu "Zemljina eko priča"

Objavljeno: 24 06 2019 25

Lutkarska skupina „Maslačak i Točkica“ je u studenom gostovala u KIC-u Lovinac gdje je izvedena predstava Zemljina eko priča.

Lutkarska skupina „Maslačak i Točkica“ je u studenom gostovala u KIC-u Lovinac gdje je izvedena predstava Zemljina eko priča. Na susretima se izrađuju lutke i scena za božićnu predstavu. Božićna predstava Potraga za čarolijom Sjedokose izvedena je u POU dr. Ante Starčević u Gospiću. Nakon predstave je održana Čarobna božićna radionica za djecu. Nakon blagdana se pripremala uskrsna predstava. Izvedena je u travnju u POU dr. Ante Starčević, a zvala se Zekina potraga. U svibnju lutkarska skupina opet ide u goste, ovaj put u Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana u Lički Osik. Ondje je izvedena predstava Zemljina eko priča, a nakon nje je bila i kreativna radionica. Sastanci lutkarske skupine se održavaju četvrtkom u 18 sati, a na njima se izrađuju lutke, pripremaju materijali za scene, dogovara oko uloga, uvježbava tekst, pjevaju pjesme, dogovara oko glazbene podloge te razgovara o planovima i prijedlozima za budućnost.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske