DND Gospić, MINUTE RAZONODE

LIKOVNA RADIONICA (2019)

Objavljeno: 24 06 2019 19

DND i djeca daju na znanje svima, velikima i malima. Naša Likovna radionica pršti od ideja, zabave, smjeha i druženja. Već 5. godinu za redom…. Započeli smo malim koracima, sada već dobro znana aktivnost koju djeca rado posjećuju i vole. Većinom su tu djeca vrtićke dobi, no uvijek nam dolaze i oni malo veći. Super sinergija vještina, znanja i motivacije.

DND i djeca daju na znanje svima, velikima i malima. Naša Likovna radionica pršti od ideja, zabave, smjeha i druženja. Već 5. godinu za redom…. Započeli smo malim koracima, sada već dobro znana aktivnost koju djeca rado posjećuju i vole. Većinom su tu djeca vrtićke dobi, no uvijek nam dolaze i oni malo veći. Super sinergija vještina, znanja i motivacije.

Ovu sezonu započeli smo još u studenome, pa je red da se malo javimo javnosti. Do sada je Likovnu radionicu pohađalo 20 ak djece, od kojih su brojni i dalje aktivni, njih 17. Naravno nismo uvijek svi na broju ali rijetko kada se dogodi da nas na susretu bude manje od 10!

Do sada smo radili jako puno tema i motiva. Radili smo s jako puno različitih tehnika i jako puno smo se kreativno izražavali.  Bilo je tu motiva jeseni, motiva zime, motiva Božića, motiva Uskrsa…. Ali i neke nove zanimljive teme i tehnike. Isprobali smo slikati pomoću kuhinjske soli, izrađivali smo privjeske od perlica, koje smo glačali - pravim glačalom. Radili smo klaune od spužve i krep papira, pravili maske za maskenbal, Izrađivali smo lutke za mini- kazalište lutaka i kazalište sjena, slikali smo, osim kistovima, vilicama i žlicama, izrađivali sunca, oblake, duge….zaista svega, šarenog, zanimljivog, veselog. Sve to ima još jedan skriveni cilj: djecu naučiti likovnom izražavanju, naučiti ih različitim tehnikama. Kada dođu u školu, s ponosom mogu izgovoriti: „Ja to znam!“

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske