DND Gospić, MINUTE RAZONODE

AKTIVNOSTI ZA DJECU U BOLNICI (2019)

Objavljeno: 24 06 2019 02

Aktivnosti za djecu u bolnici traju cijelu godinu. Vrijedni volonteri jednom tjedno posjećuju odjel i tamo se druže sa djecom koja borave. Nastoje djeci ublažiti stres zbog bolesti i boravka u bolnici.

Aktivnosti za djecu u bolnici traju cijelu godinu. Vrijedni volonteri jednom tjedno posjećuju odjel i tamo se druže sa djecom koja borave. Nastoje djeci ublažiti stres zbog bolesti i boravka u bolnici. Na odjelu volonteri igraju igre, crtaju, bojaju, izrađuju ukrase i čitaju  malim pacijentima. Sudjelujemo u ukrasavanju odjela  prigodnim ukrasima. Tradicionalan je i odlazak članova DND-a Gospić i djece Dječjem odjelu i darivanje prigodnim poklonima potrebnim odjelu. Dani ovorenih vrata Dječjeg odjela  gdje se djeca upoznaju s odjelom i osobljem, načinom rada i razgledavanje odjela. U prosincu teta pričalica Sandra Jakešević održala je bajkaonicu na odjelu za male pacijente. Pripovijedala se bajka „ Vuk i sedam kozlića“.

U ožujku su naši volonteri odradili volontersku akciju, pomogli su Tamari Lujić  prilikom oslikavanja prozora na Dječjem odjelu OB Gospić.

U svibnju je određena manifestacija koja se provodi na razini cijele Hrvatske, Hrvatska volontira. Teta Sandra nam je opet ispričala priču „ Kristalna kugla“. Volonteri su odžali likovno-kreativnu radionicu u holu Odjela kao i unutar za djecu koja borave na odjelu.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske