PROGRAM I AKTIVNOSTI

Društvo Naša djeca darivalo prvoškolce

Objavljeno: 02 11 2017 53

Polazak djeteta u osnovnu školu uvijek je veliki događaj, ponajprije za djecu, ali i za roditelje i društvenu zajednicu u cjelini. DND Gospić je aktivnost pokrenuo školske godine 2015./2016. i donio osmijeh na lica svih prvašića i njihovih obitelji.

 Darivani su prvašići  u  svim školama na području grada Gospića.

Cilj darivanja prvašića je prije svega
- obraćanje djetetu, prvoškolcu, kao iskaz brige o njemu i čestitka za uspješan početak svega što ga čeka tijekom školovanja
- iskazivanje brige i skrbi za djecu našega grada


Udruga Društvo „Naša djeca“ grada Gospića drugu je godinu za redom pripremila prigodne poklone za prvašiće u svim školama na području grada. Naše drage volonterke i članice (Željka, Lidija, Irena, Iverija i Sanja) vrijedno su upakirale 135 paketića. Sredstva za aktivnost naše udruge pod nazivom „Darivanje prvoškolaca“ osigurana su kroz projekt „Upoznajemo svoja prava“ koji je financirao Grad Gospić. Dio sredstava osigurao je DND Gospić kroz svoje sajmove gdje sakupljamo donacije za naš rad, a donacijom materijala pomogle su nam i nakladničke kuće „Školska knjiga“ i „Alfa“, te se zahvaljujemo Ruži i Damiru koji se uvijek odazovu na našu zamolbu. Svaki od poklončića sadrži; igru, 2 pisanke, bojice, olovku, šiljilo, školski bonton i slatkiše. Poklone su u OŠ dr. Jure Turića učenicima podijelile predsjednica DND-a Gospić Sanja Puškarić Delač i predsjednica Nadzornog odbora udruge Anka Nikšić. Ostali pokloni odaslani su u područne škole Lički Novi, Smiljan, Bilaj i Brušane, kao i u OŠ dr. Ante Starčevića, Klanac, te OŠ dr. Franje Tuđmana, Lički Osik. Veselje na licima naših prvašića kada su im uručeni pokloni povod je da ovu tradiciju započetu prošlu školsku godinu nastavimo i dalje, a njihovi osmijesi najveća su nam  i jedina plaća. Udruga sve svoje brojne aktivnosti provodi isključivo volonterskim radom, čime se jako ponosimo. Ostalo je još jedino da našim dragim prvašićima zaželim puno, puno veselja, dobrih ocjena i prijatelja u školskim klupama. Nije badava ona stara „Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba!“

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
MINUTE RAZONODE 3
Odobren projekt "Minute razonode" od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 50.000,00 kuna. Projekt će se provoditi u periodu od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.
Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.