DND Gospić

Oslikavanje staza u parku Kolakovac

Objavljeno: 09 08 2019 49

Održana volonterska akcija u parku Kolakovac. Volonteri DND-a Gospić, Udruge "Pčelice" i Lu Lika ocrtavali su staze za dječje igre.

Na inicijativu Grada Gospića, DND Gospić, Lu Lika i Udruga „Pčelice“ u parku Kolakovac  organizirali su volontersku akciju ocrtavanja jednog dijela staze namijenjene dječjoj igri. Akcija se trebala održati povodom Međunarodnog dana obitelji, međutim, odgođena je zbog vremenskih uvjeta do ljepših dana. Volonteri udruga DND Gospić, "Pčelice" i Likovne udruge "Lika" prethodno su pripremali šablone i osmišljavali raznorazne igre, a od jutarnjih sati prionuli su poslu. Nastale su šarene i vesele igre i staze koje će upotpuniti sadržaj pomalo osiromašenog, ali najljepšeg parka u gradu. Posjetili su nas i brojni maleni kojima se jako svidjela naša ideja. Nadamo se da će se našoj dječici svidjeti dodatne aktivnosti u parku na obostrano zadovoljstvo. Sav materijal za rad osigurao je Grad Gospić. Hvala i našim dragim predstavnicima medija, koji su nas posjetili, a neki i prionuli poslu zajedno sa nama.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.