LVC GOSPIĆ

Mladi ekolozi Like u akciji

Objavljeno: 02 05 2018 37

Kako nam je proljeće naglo došlo, odlučili smo ove super dane iskoristiti za druženje s najmlađima. Naša draga učiteljica Ana iz PŠ Lički Novi pozvala nas je u goste.

Kako nam je proljeće naglo došlo, odlučili smo ove super dane iskoristiti za druženje s najmlađima. Naša draga učiteljica Ana iz PŠ Lički Novi pozvala nas je u goste. Budući da LEA već dugo prijateljski surađuje sa školom, bili smo jako sretni što smo imali priliku opet doći u ovu prekrasnu malu školu. Naša predsjednica Vedrana i član LEA-e Tamara, s djecom su u školi razgovarali o LEA-i, o aktivnostima udruge kao i o našim prijateljskim odnosima s drugim Udrugama na području ekologije. Zatim smo odradili zanimljivu radionicu za djecu, sastavljanje kućica za ptice koje smo učenicima ostavili na korištenje. Dan je bio kao stvoren za rad u prirodi, te smo našu radionicu odradili u njihovom prekrasnom dvorištu. Našim smo malim ekolozima za kraj poklonili prigodne poklončiće i obećali da ćemo se opet vratiti, s nekom novom temom i novim aktivnostima. Hvala učiteljici Ani na gostoprimstvu, hvala učincima na ugodnom radu i dobroj zabavi.

LEA u suradnji Lokalnim volonterskim centrom Gospić ovih dana provodi radionice s učenicima osnovnih škola na kojima učenike upoznaje s radom same Udruge. Unutar LEA- e sudjeluju volonteri koji su se putem LVC-a umrežili i na taj način doprinijeli razvoju volonterstva u Udruzi.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske