DND Gospić

DND sudionik manifestacije Tesla in Lika

Objavljeno: 08 08 2019 49

DND Gospić sudjelovao na prvom festivalu u čast Nikoli Tesli. Svojom bajkaonicom "Dječak iz Smiljana" zainteresiranoj djeci, predstavila se naša volonterka, pripovijedačica Sandra Jakešević.

1. po redu „Tesla in Lika“ festival održavao se od 6. do 9. lipnja 2019. godine na nekoliko lokacija u gradu Gospiću i okolici. Prvi je to festival posvećen u čast našeg najvećeg izumitelja Nikole Tesle. Sve aktivnosti unutar festivala na neki su način bile povezane upravo s njim. Na poziv organizatora DND Gospić rado je sudjelovao u ovako nečem lijepom i našem gradu prijeko potrebnom. Naša bajkaonica pronašla je svoje mjesto među svim ostalim raznovrsnim izvođačima. Bajkaonicu o djetinjstvu Nikole Tesle pod nazivom „Nikola, dječak iz Smiljana“ posjetilo je mnoštvo mališana iz DV „Pahuljica“ Gospić i učenici Produženog boravka OŠ dr. Jure Turića. Bajkaonicu je, kao i uvijek, vješto pripremila i djeci učinila zabavnom naša draga teta pričalica Sandra Jakešević. U hladu pored parka na našem glavnom trgu događala se naša čarolija. Nakon ispričane priče, djeca su mogla nacrtati svoje dojmove i ono što im se najviše svidjelo u priči. Likovno-kreativna radionica iznjedrila je tako mnoštvo prekrasnih dječjih radova, koji su tijekom dana bili izloženi na panoima. DND Gospić ima veliku želju ovu priču pretočiti na papir, a ukoliko nađemo dovoljno financijskih sredstava da ju otisnemo, upravo izabrane ilustracije sa ove bajkaonice krasiti će buduću slikovnicu. Mislimo da Nikola, a i naši mali umjetnici to zaslužuju. Posjetio nas je i „pravi“ Nikola Tesla kojeg su djeca uzbuđeno dočekala i postavljala mu mnogo pitanja. Nikola se rado fotografirao sa nama. Nakon radionice udruga „Fivaro“ djeci je dijelila zdrave kolačiće u obliku žarulje, jabuke i vodu, a uspjeli su sakupiti i nešto donacija koje su nam predali. Hvala im na tome!!! Zahvaljujemo se od srca organizatorici Antoniji na pozivu, veselimo se i budućim suradnjama.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
poziv na upis u aktivnosti
Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i ove godine poziva svu zainteresiranu djecu da se uključe u aktivnosti koje slijede. U periodu od 2.10. pa do 14.10. zainteresirana djeca i roditelji zainteresirane djece se mogu prijaviti na aktivnosti
DARIVANJE PRVAŠIĆA 2019/2020
Nova školska godina 2019./2020. je počela! S njom i nove uzbudljive pustolovine malih prvašića. Da prvi dan bude još veseliji, DND Gospić po četvrti puta za redom pripremio je vesele poklone!
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.