DND Gospić

Dječji tjedan 2018

Objavljeno: 28 09 2018 43

Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 

Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 

 

Ovogodišnji Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 1. listopada 2018. – kada se obilježava i Međunarodni  dan  djeteta , a završava u nedjelju, 7. listopada 2018.

 

Ciljevi Dječjeg tjedna i ove godine su:  usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece,  poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. 
 

Ove godine Dječji tjedan tematikom sudjeluje u obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018., te će aktivnostima koje su Grad, ustanove i udruge pripremile, djeci i odraslima omogućiti upoznavanje kulturne baštine kraja. Idejama i aktivnostima u obilježavanje Dječjeg tjedna uključili su se: Pučko otvoreno učilište Gospić, Muzej Like Gospić, Dječji vrtić "Pahuljica" DV Lički Osik, DV Perušić, DV Karlobag, Osnovna škola dr. Jure Turića, Odjel za nastavničke studije u Gospiću, Likovna udruga Lika, Društvo "Naša djeca" grada Gospića te Grad Gospić.

Naše građane s veseljem pozivamo da posjete aktivnosti koje su pripremljene.

 

Uz moto Dječjeg tjedna: Ljubav djeci prije svega! radujemo se Vašem dolasku!!

 

RASPORED DJEČJEG TJEDNA:

PONEDJELJAK – 1.10.2018.

9:00 sati -  Postavljanje zastave za Dječji tjedan – Grad Gospić te vodstvo DND-a Gospić

9:30 – Radionica Naša prava, naše odgovornosti – Dječji vrtić Pahuljica

19:00 – Lijepo putovanje lijepom našom,  kazališna predstava – Produkcija Z – KINO KORZO

UTORAK – 2.10.2018.

10:00 - Posjet djece gradonačelniku Karlu Starčeviću  – Dječji vrtić „Pahuljica“  - Gradska vijećnica

11:00 h – Posjet učenika gradonačelniku Karlu Starčeviću - Osnovna škola dr. Jure Turića – Gradska vijećnica

16:00 - Kiparska radionica za djecu – Japodski narodi u našim krajevima i izrada nakita – LU Lika – Nikica Jelić i Ivan Golac prof. - Pučko otvoreno učilište Gospić (prostor DND-a)

SRIJEDA – 3.10.2018.

10:00 - Posjet Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić  - darivanje Odjela – DND Gospić i djeca

10:00 – Poruke djece građanima Upoznajte dječja prava – djeca Dječjeg vrtića Pahuljica – ispred poslovnice FINA-e

18:00 – Lutkarska predstava  Zemljina eko priča – Lutkarska skupina „Maslačak i točkica“ , DNDa Gospić- Pučko otvoreno učilište Gospić (prostor DNDa)

19:00 – CRTIĆ ME DO - glazbeni program za djecu – Umjetnička organizacija „CENTA“ Zagreb – Velika dvorana Pučkog otvorenog učilišta Gospić

ČETVRTAK 4.10.2018.

10:00 h- predstavljanje publikacije Nikola Tesla gospodar munja- Igram se i učim i Nikola Tesla bojanka i crtanka – Muzej Like Gospić i DV Pahuljica  (Mali salon muzeja Like, Gospić)

16:00 – radionica Čitaj mi – Dječji vrtić „Pahuljica“

16:00 – radionica Igrajmo se bojom – DV Lički Osik, DV Perušić, DV Karlobag

17:00 – predavanje  Čitanje zavičaja – doc. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija i izv. prof. dr. sc. Vesna Grahovac-Pražić  – Odjel za nastavničke studije Gospić – dvorana 5

17:00 – Djeca djeci – Veliko putovanje malog puža – Scenski prikaz 3. c razreda OŠ dr. Jure Turića – Velika dvorana pučkog otvorenog učilišta Gospić

18:00 – Tko je Videku napravio košuljicu?  F. Levstik - Bajkaonica + Interaktivna radionica za djecu (teta pričalica Sandra Jakešević- DND Gospić) – Pučko otvoreno učilište  (prostor DNDa)

PETAK 5.10.2018.

10:00 - Glumačko-lutkarska predstava za djecu „Zecmen“ u- Teatar Don Hihot – Dječji vrtić „Pahuljica“

17:00 – Igranje društvenih igara – DND Gospić - Pučko otvoreno učilište Gospić (prostor DND-a)

SUBOTA 6.10.2018.

10:00 – 16:00 – Radionica Jesen u rukama i očima djeteta – Manifestacija „Jesen u Lici“ – Dječji vrtić „Pahuljica“- u šatoru

NEDJELJA 7.10. 2018.  

10:00 – 16:00 – Radionica Jesen u rukama i očima djeteta – Manifestacija „Jesen u Lici“ – „Dječji vrtić Pahuljica“ – u šatoru

ISTAKNUTI SADRŽAJI

KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
poziv na upis u aktivnosti
Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i ove godine poziva svu zainteresiranu djecu da se uključe u aktivnosti koje slijede. U periodu od 2.10. pa do 14.10. zainteresirana djeca i roditelji zainteresirane djece se mogu prijaviti na aktivnosti
DARIVANJE PRVAŠIĆA 2019/2020
Nova školska godina 2019./2020. je počela! S njom i nove uzbudljive pustolovine malih prvašića. Da prvi dan bude još veseliji, DND Gospić po četvrti puta za redom pripremio je vesele poklone!
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.