DND Gospić

DARIVANJE PRVAŠIĆA

Objavljeno: 14 09 2018 33

Kao i prethodnih godina, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića pobrinulo se da se svakom učeniku prvih razreda pokloni prigodni poklon povodom novog životnog razdoblja koje ih čeka. Upakiralo se oko 120 poklončića.

Školska godina 2018./2019. započela je danas, 3. rujna u svim školama diljem Hrvatske, pa tako i OŠ dr. Jure Turića, u Gospiću. Kao i prethodnih godina, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića pobrinulo se da se svakom učeniku prvih razreda pokloni prigodni poklon povodom novog životnog razdoblja koje ih čeka. Upakiralo se oko 120 poklončića, točnije 75 za učenike prvih razreda OŠ dr. Jure Turića Gospić, zajedno s područnim školama, 14 za učenike prvih razreda OŠ dr. Franje Tuđmana, Lički Osik, te 4 za učenike prvog razreda OŠ dr. Ante Starčevića Klanac/Donje Pazarište. Početak školske godine uveselimo i našim dragim prijateljima iz Odjela posebnog programa OŠ dr. Jure Turića, te smo i za njih pripremili poklončiće koje je učiteljica Ivona prvi dan podijelila. Pokloni su ideja koja traje već četiri godine, koju financira Grad Gospić kroz projekt „Upoznajemo svoja prava“. Darivanje prvašića  prepoznale su i izdavačke kuće Školska knjiga i Alfa te su svojim donacijama dodatno pomogli u osiguravanju školskog materijala za djecu koji se u poklonima nalaze. Svim učenicima, pogotovo našim dragim prvašićima, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića želi uspješnu, sretnu, veselu, razigranu, zanimljivu, poučnu novu školsku godinu, želimo vam puno novih znanja i novih školskih avantura!

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.