PROGRAM I AKTIVNOSTI

Uskrsni sajam

Objavljeno: 02 11 2017 55

Uskrsni sajam nezaobilazan je događaj u gradu Gospiću kojeg organiziraju DND i Pčelice. Sajmu prethode brojne kreativne radionice na kojima vrijedne ruke naših volontera i članova izrađuju ukrase koje zatim na štandu nudimo našim građanima kako bi i oni svoje blagdane ukrasili prigodnim ukrasima.

Isti ukrasi se ne prodaju, već građani svojim donacijama pružaju potporu radu Udruga, a sebi mogu uzeti ukras koji god žele. Već pomalo, ovaj događaj poprima obilježje događaja koji je tradicija, a uz to svake godine sve je više aktivnosti. Svake godine na sajmu se pridruže i drugi koji žele pomoći i obogatiti ovaj događaj. 
Tako djeca iz osnovne škole, pa i vrtića pripreme zanimljive plesne točke, ili recitatorsko izlaganje, neki i pjevaju ili pokazuju zanimljive igre. Građani se mogu fotografirati, igrati Potragu za Uskrsnim jajima.  Uskrsni sajam posjeti i zeko, te se s djecom igra, ponudi ih slatkišima, a zabava i Sajam svake godine održava se dva dana. 

USKRSNI SAJAM  (18. i 19.3.2016.)
Iza nas je još jedan uspješno odrađen Uskrsni sajam u organizaciji Udruge Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“. Ove godine sajam je trajao dva dana, koji su bili ispunjeni raznim aktivnostima i događajima, kako za djecu, tako i za odrasle.  

U petak (18.03.2016.) naš Sajam započeo je na trgu Stjepana Radića otvorenjem izložbe radova sa radionica. Kroz cijeli dan građani su nas mogli posjetiti, upoznati se s radom naših udruga i donirati. Štandovi su bili otvoreni od 10 do 17 sati.  Bilo je omogućeno i fotografiranje „Umetni lice“, sa likom zečeva koje je za ovu prigodu izradio Marko Zdunić i njegova pomoćnica Maja. Nakon druženja sa građanima na trgu, organizirali smo priredbu osnovnoškolske i vrtićke djece u PUO „Dr. Ante Starčević“ s početkom u 18.30 sati. Priredbu je vodila naša „teta“ Marijana Pezer. Na žalost, vrtić nam je izostao s priredbe jer ih je „pokosila“ viroza, pa nam je iznimno krivo da nisu mogli pokazati sve što su za nas pripremili. Priredba je bila prekrasna, a gledalište ispunjeno do zadnje stolice. 
U subotu (19.03.2016.) u 10 sati ujutro građane su opet čekali naši nasmijani volonteri i štandovi puni ukrasa. Najmlađi su uživali u druženju sa uskrsnim zečevima i potrazi za uskrsnim jajima u parku. Društvo im je pravio i Zeko Zvecko (maskota Splitske banke), koji je djeci dijelio slatkiše, bojanke, bojice i balone. Na drugoj strani trga odigravao se veliki „Čovječe ne ljuti se“, za malo strariju djecu. Pobjednici, ali i svi ostali sudionici nagrađeni su slatkim paketićima koje su pripremile Udruge. Igre su trajale do 14 sati, a u to vrijeme djecu i sve koji se tako osjećaju, čekao je i naš Franjo iz Foto-video studia FMI, koji je bio zadužen za fotografiranje „Umetni lice“. Ljudi su za fotografije ostavljali preporučenu donaciju od 10 kn, koja je također išla za daljnji rad udruga. Finale našeg Uskrsnog sajma bila je Humanitarna modna revija, održana u PUO Gospić, s početkom u 19 sati. Prekrasne volonterke na modnoj pisti pokazale su preko 40 odjevnih predmeta sakupljenih po buticima iz cijele Hrvatske. Na modnoj reviji prvi puta nastupila je plesna skupina DND-a Gospić „Ritmix“ sa svojom voditeljicom Anom, a imali smo priliku poslušati dvije pjesme u izvođenju dragih nam Ivane i Dina. Nakon revije svi su se odjevni predmeti mogli uzeti po prihvatljivim preporučenim donacijama. 
Kroz ova dva dana za daljnji rad naših udruga sakupljeno je 10.809,45 kn. 


 

VIDEO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
MINUTE RAZONODE 3
Odobren projekt "Minute razonode" od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 50.000,00 kuna. Projekt će se provoditi u periodu od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.
Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.