PROGRAM I AKTIVNOSTI

Božićni sajam 11. i 12. 12.2015.

Objavljeno: 02 11 2017 30

Sudionici: članovi i volonteri DND-a Gospić, studenti Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Gospiću i prof. Ana Vivoda. I ovu godinu, možemo već reći tradicionalno, održali smo Božićni sajam na trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Kroz dva dana posjetitelji su se mogli upoznati sa našim radom, podržati nas i pomoći u daljnjem radu svojim donacijama, a kući ponijeti neki od prekrasnih ukrasa.

Sajmu su prethodile radionice, koje su započele još početkom studenog. Osim rada na radionicama naši su volonteri nosili kućama završavati ukrase kako bi sve bilo gotovo na vrijeme. Prigode poput Božićnog sajma prilika su da ljudima predstavimo našu udrugu i sakupimo donacije koje su nam neophodne za daljnji rad.

Ali osim toga, postoji nešto još puno, puno važnije...to je velika, ogromna predanost, zajedništvo i veliko srce svih onih koji su na bilo koji način sudjelovali. Sati i sati rada utrošeni su kako bi pomogli nekome drugome, u ovom slučaju svoj djeci u našem gradu još više uljepšali djetinjstvo.

To je nešto što se ničim ne može mjeriti.

I zato još jednom veliko hvala svima Vama, ono što uvijek ponavljamo i što je istina je da bez Vas ne bi bilo ni nas! Hvala i našoj dragoj prof. Ani Vivodi sa Odsjeka za učiteljski studij koja je zajedno sa studentima izrađivala čestitke i učiteljici Vlatki Galac te kreativnoj skupini učenika OŠ dr. Jure Turića, koji su nam donirali lijepe aranžmane. Zahvaljujemo se i Komunalcu Gospić i Gradu Gospiću, Gradskom odjelu za komunalnu djelatnost koji nam uvijek iziđu u susret sa štandovima i korištenjem javne površine. I na kraju HVALA svima Vama koji ste prepoznali naš rad i došli nas podržati. zahvaljujući Vašim donacijama sakupili smo 5 417,50 kn koje će biti uplaćene na račun udruge za daljne aktivnosti i programe DND-a Gospić!
 

VIDEO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
MINUTE RAZONODE 3
Odobren projekt "Minute razonode" od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 50.000,00 kuna. Projekt će se provoditi u periodu od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.
Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.