LVC Izvješća

Volonterstvo predstavljeno i mladim gimnazijalcima

Objavljeno: 27 11 2017 41

Dana 13.11.2017. održana je prezentacija volonterstva u Gimnaziji Gospić, za sve učenike od prvog do trećeg razreda. Na prezentaciji se govorilo o pojmu volonterstva kroz Zakon o volonterstvu, o volonterima i načinima i mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici. Predstavili smo aktivnosti Udruga koje su suradnici u projektu Lokalnog volonterskog centra (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića

Dana 13.11.2017. održana je prezentacija volonterstva u Gimnaziji Gospić, za sve učenike od prvog do trećeg razreda. 

Na prezentaciji se govorilo o pojmu volonterstva kroz Zakon o volonterstvu, o volonterima i načinima i mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici. 

Predstavili smo aktivnosti Udruga koje su suradnici u projektu Lokalnog volonterskog centra (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“,  Likovna udruga „Lika“, Lička ekološka akcija „LEA“), te smo studentima objasnili koje su obaveze i dužnosti njih kao volontera. Osim Udruga suradnika, učenici su imali priliku saznati nešto i o partneru na projektu LVC, Ambidekster klubu. Objasnili smo im da uključivanjem u program LVCGS imaju mogućnosti educiranja na tri programa, Savjetovalište za mlade „Boomerang“, programu „Minute razonode“ te u programu „Mali ekolozi Like u akciji“.  
Dobili su informacije i o volonterskim potvrdama i potvrdama o stečenim kompetencijama, kao i o planiranim volonterskim knjižicama. Također, učenike smo pozvali da se prijave na edukacije Medijski nastupi koja će se održati u petak, 24.11.2017. Osim poziva objasnili smo učenicima kakva će znanja steći edukacijom, a isto tako pozvali smo srednjoškolce da se nakon edukacije uključe u aktivnosti projekta „Sunčana strana ulice“, koji Ambidekster klub ove godine provodi u suradnji s Likovnom udrugom „Lika“. 

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
Besplatne aktivnosti za djecu
DND i ove godine organizira aktivnosti u koje se mogu uključiti djeca. Radi se aktivnostima projekta Minute razonode, financiranog o strane Grada Gospića, a koje DND djeci nudi besplatno.
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske