Upoznajemo svoja prava

Upoznajemo svoja prava

Objavljeno: 28 10 2017 00

Projekt Upoznajmo svoja prava nastao je u cilju upoznavanja djece od najranije dobi sa Konvencijom UN-a o pravima djeteta i njihovom ulogom u zajednici

Projekt Upoznajmo svoja prava nastao je u cilju upoznavanja djece od najranije dobi sa Konvencijom UN-a o pravima djeteta i njihovom ulogom u zajednici, na čemu se i zasniva rad naše Udruge, kroz razne aktivnosti i programe tijekom godine.

Ciljevi koji se namjeravaju ostvariti provedbom sljedećih programa su: 

-    upoznavanje djece sa njihovim pravima
-    okupljanje djece različitih uzrasta radi provođenja slobodnog vremena, razvijanja kreativnosti i uključivanja u širu zajednicu
-    propagiranje psihofizičkih sposobnosti i zdravlja
-    organizacija zajedničkih radionica djece i odraslih radi druženja
-    iznošenje mišljenja i prijedloga članova DND-a Gospić nadležnim tijelima i javnosti o potrebama i položaju djece u društvu
provedba širih društvenih akcija, kao što su; Dan obitelji, Dan Konvencije UN-a o pravima djece, Dječji tjedan, Dan igara, ekološke aktivnosti, Dan otvorenih vrata Udruga, Dan Grada itd.

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
3. CAP konferencija
Tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. travnja 2018. održala se 3. CAP konferencija u Gospiću u KIC-u. Konferenciji su prisustvovali voditelji CAP timova s područja cijele Hrvatske. Sam događaj organizira Udruga roditelja „Korak po korak“ koja je ujedno i nositelj programa CAP-a, te voditeljice CAP timova Ličko-senjske županije Lidija Bregant Jelić i Vesna Orešković.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske