LVC Gospić

Prezentacija o volontiranju studentima

Objavljeno: 01 11 2017 22

Odjel za učiteljske studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, 11. listopada ugostio je Lokalni volonterski centar Gospić koji je predstavio svoj rad i održao prezentaciju na temu volonterstva.

Na prezentaciju su bili pozvani prvenstveno studenti Odjela, prve i druge godine, zatim svi ostali studenti. Govorilo se o pojmu volonterstva kojeg definira Zakon o volonterstvu, o volonterima i načinima i mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici.

Predstavile su se aktivnosti Udruga - suradnika u projektu Lokalnog volonterskog centra Gospić (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“,  Likovna udruga „Lika“, Lička ekološka akcija „LEA“), te se studentima objasnilo koje su obaveze i dužnosti njih kao volontera.

Uključivanjem u program LVCGS imaju mogućnosti educiranja na tri programa: Savjetovalište za mlade „Boomerang“, programu „Minute razonode“ te u programu „Mali ekolozi Like u akciji“.  Studenti su informacije i o volonterskim potvrdama i potvrdama o stečenim kompetencijama, kao i o planiranim volonterskim knjižicama. Imali su mogućnost ispuniti početni prijavni list, te se time uključiti u projekt LVCGS, a samim time odabrati na kojim aktivnostima i volonterskim pozicijama žele volontirati. 

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske